24-09-2013 > Coördinatoren VCK bekend

Voortuitziende blik van de dorpsraad op de troonrede

Zelfs onze koning Willem Alexander zei het in zijn troonrede.” De klassieke verzorgingsstaatverandert in eenparticipatiesamenleving. Van iedereen wordt gevraagdverantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar eigen leefomgeving.”
Met andere woorden: niemand kan achter de geraniums blijven zitten. Anno september 2013 kan niemand blijven afwachten tot de overheid het komt brengen. We zullen zelf aan de slag moeten met onze leefomgeving.

De Dorpsraad heeft een vooruitziende blik gehad, toen ze enkele maanden geleden begonnen is met het opstarten van de Vrijwilligers Centrale Keldonk. Met deze vrijwilligers centrale kan namelijk iedereen meedoen en zijn steentje bijdragen aan de leefbaarheid in Keldonk.

De Vrijwilligers Centrale gaat zich bezighouden met aanvullend beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Om de uitstraling en de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren gaan de vrijwilligers bijvoorbeeld extra snoeien, harken en schoffelen, dan de gemeente nu doet.

Maar de Vrijwilligers Centrale kan meer gaan doen dan. Zo kan er een klussendienst en boodschappendienst opgezet worden. Ook kan er eenvoudige zorg verleend worden aan mensen die hulp nodig hebben. Wat er uiteindelijk gedaan wordt is afhankelijk van wat de vrijwilligers interessant en leuk vinden om te doen. Alles in overleg en verantwoordt.

De Dorpsraad heeft Toon van der Heijden en Ad Peters bereid gevonden om de werkzaamheden te coördineren. Toon en Ad zijn twee actieve bewoners van Keldonk die we vaker tegenkomen. Samen met de Dorpsraad zullen zij een poule van vrijwilligers vormen die werken aan de leefbaarheid in Keldonk.
Vind jij vrijwilligerswerk belangrijk voor Keldonk? Voel jij je eigen betrokken bij Keldonk? Wil jij een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in Keldonk? Meld je dan aan bij Toon, bij Ad of bij de Dorpsraad. Of als je er nog over na wilt denken en je zit met vragen, schroom dan niet om even contact met ons op te nemen.

Samenwerken werkt!

Stichting Dorpsraad Keldonk
Paul Jacobs
Wouter van Boggelen