Geslaagd voor de oppascursus

Afgelopen maand hebben maar liefs 17 meisjes en 1 jongen de oppascursus in Keldonk gevolgd. Elke maandag tussen 15.30 en 17.30 uur volgde ze aandachtig deze superleuke cursus, die je kon opleiden tot ware oppaskenner. Als je wilt oppassen, dan wil je dat wel goed doen. Een beetje basiskennis en praktijkkennis is dan wel fijn. De praktijk kwam dit jaar wel heel erg dicht bij. Brenda Krol kwam langs met de allerjongste “Lieke”. Kinderen die nog nooit een baby hadden vastgehouden, mocht dit nu voor het eerst. Natuurlijk werd de luier verschoon worden. Dit mochten de kinderen daarna oefenen op een pop.

Vele vragen werden er gesteld. Er werden er toneelstukjes gespeeld, waarbij 1 het kind is en de andere de oppasser. En wat doe je als een kind niet naar bed wil. Natuurlijk gaat de cursus ook over veiligheid. Wat doe je als een kindje valt? Wanneer bel je de ouders en wanneer de huisarts.
Hoe presenteer je jezelf aan de ouders, en wat kan je vragen om wat te verdienen. Kortom een veelzijdige cursus, waar de kids veel wijzer van zijn geworden.

Oppas nodig?

De kinderen ontvingen op maandag 5 juni hun diploma en mogen nu aan de slag. Als extraatje kregen ze van Zorg en Welzijn een speentje en een stressbal van het CJG (Centrum Jeugd en Gezin).
De mama’s van mom’s Night Out kunnen nu vaker weg, want nu kunnen ze een beroep doen op deze volleerde oppassers. Mocht u gebruik willen maken voor deze super goede oppassers dan kunt u zich melden bij Zorg en Welzijn Keldonk zorgenwelzijnkeldonk@hans-rijkers.nl . We zorgen dan dat u de gegevens van de ouders krijgt.