Woordje Prins, verslag Dolle Maandag, Jubilarissen en Uitslag loterij

Carnaval is al weer even voorbij maar er was genoeg om nog even van na te genieten.

Prins Koen en Prinses Dinzy beleven carnaval met ‘ghout’ randje

Dat was het dan, Carnaval 2024! Wat ging het mooi! En wat hebben we er van genoten!
Als eerste ons onthullingsweekend, een spannend weekend, maar wij hadden de postcodeloterij Prinsenjacht gewonnen! We hebben genoten van prachtige optredens tijdens de pronkzitting en zondags genoten van een mooie receptie, waarbij familie, vrienden, de buurt, carnavalsverenigingen en vele andere ons kwamen feliciteren.
De weken erna waren de pronkzittingen en recepties bij andere clubs. Dit was stuk voor stuk geweldig om mee te maken!
En toen brak de carnaval aan, begonnen met de schoolcarnaval, ouw uilenbal en ‘s avonds genoten van ‘t Pilske Vuraf, waarbij we konden genieten van hoe de Feniks vrouwen naar de maan gingen. De optocht in Keldonk was ook super skôn, mooi om te zien hoe iedereen alles uit de kast haalt. De Carnavalsmis en de babbelmorgen was ook echt genieten. Dit voelde voor ons als een tweede pronkzitting, waarbij onder andere familie en vrienden en mooi stukje hebben gedaan, geweldig! Maandagavond was het dolle maandag en dat was het zeker! Met geweldige artiesten door tot in de late uurtjes.  Het kindermatinee was ouderwets gezellig en daarna hebben we de Carnaval samen met alle leden van de Carnavalsclub samen afgesloten.
We hebben echt super genoten van deze mooie tijd en willen dan ook iedereen bedanken die dit mede mogelijk heeft gemaakt! Zonder jullie was het niet zo’n skônne carnaval geweest!
We gingen voor Ghout, en dat was deze carnaval ook zeker!??

Dolle Maandag moet niet gekker worden!

 De Maandag avond móet je in Keldonk zijn. Of ja, je moet eigenlijk niks. Want daar draait Carnaval, maar vooral de Dolle Maandag avond om. Een avond die in het teken staat van het Prinsenpaar. Opgezet voor jong (en ouder). Omlijst door een thema passend bij het motto van de Heersers van Paplippelland. Zo werd de Pappot dit jaar volledig in het ‘ghout’ gestoken en wisten velen van de ruim 250 dolle dwazen nog iets gouds uit de carnavalskist te trekken.
Ontstaan voor de jeugd, geschikt voor iedereen
Zo laat mede-organisator Antwan Leenders optekenen. ”Het is al enige jaren geleden ontstaan omdat er voor de jeugd niet echt iets was. Dat geldt voor de jongere jeugd, maar ook zeker de jongens en meiden van vroeger, die je eigenlijk niet zo vaak meer spreekt. Maar je op deze avond weer tegen komt. En dat we met de vernieuwde line-up, naast de vele jongeren, ook de iets oudere generatie weer terug ziet komen. Voor de toekomst zou het leuk zijn dit nog verder uit te bouwen. Dat de Dolle Maandag, naast een geweldig feest, een soort ‘hippe’ reünie wordt”.
Drukst bezochte editie ooit
Met ruim 250, misschien wel bijna 300 bezoekers was deze editie de drukste ooit. Volgens Toni van Bakel kijkt iedereen hier ook echt naar uit. “Het is juist een leuke avond om te regelen omdat het zo goed bezocht wordt. Ieder jaar krijgen we dan ook enorm veel goede reacties. Met een thema op het Prinsenpaar gericht blijft het een unieke avond. Wat ook veranderd, is dat de jeugd van toen, nu ook nog steeds volop geniet van deze avond.
Divers aanbod aan DJ’s
Leon van den Acker, verantwoordelijk voor de line-up, krijgt dan ook vooral zeer positieve reacties over het diverse aanbod aan muziek. Dit jaar met de Brobanders, The Allstarz en Papa Lauda zeer goed ingevuld. Vanaf het begin van de avond tot het (late) einde heeft de dansvloer vol gestaan. Iets wat ook mede-organisator Armand van den Akker opvalt. Als naar eigen zeggen ‘import-Lippel’ leek het hem leuk om ook iets mee op poten te zetten. Hij voelt zich nu al lang geen import meer maar ‘echt inne uit Keldonk’. “Zo is ook de insteek van Dolle Maandag. Gezellig tot elkaar komen en een mooi fiskuh maken. Laagdrempelig en altijd positief”.
Volgend (jubileum)jaar toch gekker?
Zeker dit jaar kregen we enorm veel leuke reacties, aldus Armand. Al was de avond veel te snel weer voorbij. En daar krijg ik en denk iedereen wel energie van om het volgend jaar weer te regelen. Dus laat die volgende prins maar komen, dan leggen we de lat weer wat hoger”.
En dat, dat gaat gebeuren kunnen ze garanderen. Volgend jaar bestaat CS de Paplippels 44 jaar. En als de Dolle Maandag commissie een kans schoon ziet, om nog groter uit te pakken, dan doen ze dat.
Maar dat kan niet zonder de steun van enkele sponsoren. Daarom willen we Krumps bedanken voor het ontwerp en drukwerk. Gaaf Creaties voor het decor en overig printwerk. De Molenaer voor de Dolle Drank en Strucx / Event Faciity Group voor het nodige deco. En niet te vergeten Nick van Zutphen Soundservice voor het extra licht, lasers, decor en geluid!
.
Meer foto’s zijn terug te vinden op www.paplippels.nl en hun socials. 

Jubilarissen blikken terug op geweldige carnaval

Tijdens de Babbelmorgen werden verschillende jubilarissen van C.S. de Paplippels in het zonnetje gezet. Ook zij genoten met volle teugen van een mooie Carnaval. Hieronder blikken we met enkele van hen terug.
Ronald en Marga Cremers
Nog steeds zijn wij, Ronald en Marga Cremers, heel trots dat wij 11 jaar geleden gevraagd zijn om bij de Paplippels te komen. De mooiste club van de omgeving. Ons hoogtepunt was natuurlijk toen wij in 2017 ook nog voorop mochten gaan als prinsenpaar. Ook hebben wij erg genoten van ons jaar als adjudanten van Prins Leon en Prinses Linda. Van Ut Pilske Veuraf tot het kindermatinee, het is mooi om te zien hoe jong en oud samen bezig zijn om er elk jaar weer een super mooie carnaval van te maken. Wij hopen nog lang hiervan mee te mogen genieten.
Gino Verbakel en Berdine van de Wetering
Alweer 22 jaar geleden sloten Gino Verbakel en Berdine van de Wetering zich bij de Carnavalsclub aan. Eerst bij de Raad van Elf en nu als Opperlippels door het Carnavalsgeweld gaand. Zij hebben over het geheel weer een hele mooie carnaval gehad waarbij de optocht op zaterdag en de maandagavond er toch wel echt uitsprongen. Dit omdat dan de jeugd uit Keldonk en omliggende dorpen naar Keldonk komen omdat het bij ons zo gezellig is, en van de jeugd zullen we het toch moeten hebben.
Jubilarissen ‘Radio ouwe meuk”
Ook de Jubilarissen van “Radio ouwe meuk” beleven een geweldige carnaval en blikken terug op hun jubileum. Ondanks twee gecancelde tussenjaren door Corona staat het team van “Radio ouwe meuk” al weer 11 jaar klaar om ‘Ut Pilske Veuraf” te voorzien van muziek en entertainment.  Ooit begonnen in de barzaal van Gemeenschapshuis ’t Span met de gehele avond muziek met grammofoonplaten uit de vorige eeuw en wat omgebouwde foto’s om de muziek wat extra kracht en humor bij te zetten. Inmiddels staan ze al enkele jaren in de sporthal om de bezoekers nog kwijt te kunnen.
Het muzikale team van Radio Ouwe Meuk bestaat uit Laurens Verbakel en Arjen van Zutphen. Ze hebben allebei een muzikale hobby door muziek te draaien met oude singles en grammofoonplaten Wim Rooijakkers die ze hun eigen ‘manager’ noemen zet samen met Laurens en Arjen de lijnen uit voor het thema van elk jaar. Een mooie mix van drie mensen, die zoals ze zelf zeggen misschien zelf wel de meeste lol hebben om alweer 11 jaar een steentje bij te dragen aan Carnaval in Paplippelland.
Allemaal, van harte gefeliciteerd met jullie Jubileum en we hopen nog heel veel en heel lang van jullie inzet gebruik te mogen maken en jullie aanwezigheid te mogen genieten,

Uitslag Carnavalsloterij De Paplippels

De afgelopen weken hebben de leden van Carnavalsclub menig Keldonkenaar (en daarbuiten) weten te overtuigen loten voor de jaarlijkse Carnavalsloterij te kopen. Tijdens de Babbelmorgen zijn de volgende winnaars bekend gemaakt:
                    Prijs                                                     Lot nr.   Ten name van
Hoofdprijs   250 euro                                                  854   Ans van der Linden
2de Prijs      7th Sunday Tickets 2x                               25   Wim Rooijakkers
3de Prijs      Koks dinerbon twv 50 euro                   2263    Ad Vink
4de Prijs      Bakkerij v/d Rak bon twv 22,22 euro      496    Jorita van Boggelen
5de Prijs      Van Haandel bon twv 20 euro                 425    Wessel van Zutphen
6de Prijs      Het Eetpunt bon 2x diner                       1141    Ronald Janssen
7de Prijs      Workshops Keldonk twv 20 euro             810    Mark Sigmans
8ste Prijs     Van Haandel bon twv 20 euro                  726   Antoon van Lankveld
9de Prijs      Het Eetpunt bon 2x diner                       1066   Toon Vissers
10de Prijs    Workshops Keldonk twv 20 euro              324   Jans
11de Prijs    Huis en Tuin bon twv 20 euro                  1831   vd Vossenberg
12de Prijs    Intratuin bon twv 20 euro                       2206   Jan van Wanroij
13de Prijs    Bioscoopbon twv 10 euro                         634   Harold Koolen
14de Prijs    Ritualsbon twv 10 euro                             904   Johan van Wanroij
15de Prijs    Bol.com bon twv 10 euro                          799   Koos van Lankveld
De winnaars, heel veel plezier met jullie prijs. Jullie en alle andere deelnemers enorm bedankt voor het meedoen en hiermee jullie steun van de club!