Energietoeslag voor inwoners uit Meierijstad.

Voor inwoners met een laag inkomen was er in 2023 extra geld om de energiekosten te betalen. Dat was de eenmalige energietoeslag. Deze toeslag was €800,-.

Energietoeslag automatisch ontvangen

Heeft u van de gemeente in september 2023 een uitkering of minimaregeling ontvangen? Voldoet u aan de voorwaarden die op de website van de gemeente staan? Dan kreeg u de energietoeslag 2023 automatisch.
Als u de energietoeslag automatisch ontving, kreeg u daar voor 1 december een brief over. De energietoeslag wordt zo spoedig mogelijk naar u overgemaakt. Dit duurt tot uiterlijk 10 december. Heeft u op 10 december geen geld ontvangen, maar denkt u dat u er wel recht op te hebben? Bel dan met uw contactpersoon bij de gemeente via 14 0413.

Energietoeslag aanvragen

Heeft u de energietoeslag niet automatisch gekregen, maar vindt u wel dat u er recht op hebt? Dan kunt u een aanvraag bij ons indienen. De aanvraagtermijn sluit 1 april 2024. Wij kijken naar uw (gezamenlijk) inkomen in december 2023.

Klik hier voor de website van de gemeente met daarop meer informatie én de voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze Energietoeslag.