Zittingsweekend Paplippels om voor geen ‘ghout’ te missen

Want wat hebben we weer genoten van het zittingsweekend in Paplippelland. Een bomvol weekend met op vrijdag de jeugdprinsenverkiezing, een geweldige afvoer van (intussen) ex-Prins Stefan en Prinses Mijke en de onthulling van Prins Koen d’n Urste en Prinses Dinzy. Twee bomvolle zittingsavonden en een wederom erg goed bezochte receptie, maakten het weekend af, dat je inderdaad voor geen goud zou willen missen.

Louter Keldonkse artiesten

Logo CS de Paplippels

Met, zoals uiteindelijk altijd, een druk programma werd het zittingsweekend afgetrapt. In een volledig uitverkochte Pappot opende (tientallen!) danseressen van Dance2Enjoy in nauwe samenwerking met de leden van de Paplippels de ‘dans’. Tussen het dansen door namen Rien en Wilco ons mee in het wel en verlee van Keldonk. Vele vreemde vogels, waaronder Reigers en Uilen, werden door de Programmamakers gespot. Toneelvereniging Plankwerk bracht de zaal op de hoogte van alle actualiteiten in en rondom ons dorp (en het kletsnatte weer). En na 15 jaar wist ook Paul Brugmans, alias Storm uit crediteuren debiteuren, het podium weer te vinden. Samen met Jos (in Keldonk beter bekend als Dusty van Wanrooij) namen ze diverse inwoners van Paplippelland op de hak.

Prachtige op- en afvoer der Prinsen

De muzikale omlijsting werd, evenals op de receptie van zondag, prachtig verzorgt door de leden van Bende bè de Band. Naast de onthulling van Prins Koen d’n Urste en Prinses Dinzy, kunnen we toch wel stellen dat de afvoer hét hoogtepunt van de avond was. Buurtvereniging ’t Achtereind had kosten noch moeite bespaard om hun Prinsenpaar een waardig afscheid te geven. Het volk der Paplippellanden had een Prinsenjaar lang geleden onder de geringe aandacht van hun heerser. De buurtbewoners waren het zat! Bedrieger King Arthur wist de Ridders van de Ronde tafel, ondanks verwoede pogingen, niet te overtuigen. Met een poephoofd en geketend aan de schandpaal, moesten Stefan en Mijke de zaal verlaten.

Om plaats te maken voor een nieuwe. Eindelijk zou iemand uit Keldonk bij de Postcodeloterij in de prijzen vallen. Maar wie is de gelukkige? Nadat de gouden koffer leeg bleek te zijn, stonden de winnaars op. Koen van Zutphen en Dinzy van de Rakt kwamen, dansend op de tafels, vanuit de zaal op en mogen zich een jaar lang échte Heersers van Paplippelland noemen!

Ambachtelijke bakker Rob Scheepers

Tussen de vele theater optredens door wist de veel geprezen cabaretier Rob Scheepers de weg naar Paplippelland te vinden. En alsof het zo had moeten zijn, had hij juist vandaag zijn bakkerskleren uit de kast getrokken. Diverse personen, waaronder dus ook Prinses Dinzy (juist ja, de dochter van) kregen de volle aandacht van de viervoudig winnaar van het Keiebijterskletstoernooi. Naast dit optreden, aangevuld met optredens van de vrijdag, betraden ook The Blue Brothers het podium. Met drie behoorlijke stoten van een vrouwen sloten zij de avond af. Waarna het nog lang gezellig bleef…

Receptie

Sanderdaags ging voor de meeste Paplippels de wekker alweer vroeg. Tijd om ons Jeugdprins Bram en -prinses Jans, Adjudant Boyd en Hofdame Esmee, samen met Prins Koen d’n Urste, Prinses Dinzy en Adjudantenpaar Stefan en Mijke te feliciteren. Aan deze oproep wisten dan ook velen gehoor te geven. Familie, vrienden, verenigingen, de buurt, andere Keldonkenaren én vele bevriende carnavalclubs waren aanwezig. Een bomvolle zaal van vroeg tot laat. Daar kunnen we als Paplippels alleen maar blij mee (en trots op) zijn.

Bedankt aan iedereen die aan dit geweldige weekend hebben bijgedragen en het publiek voor jullie komst! Samen met onze Prins- en Adjudantenparen gaan we er weer een hele skônne carnaval van maken! “We goan vur Ghout”


Foto’s van dit geweldig weekend staan (binnenkort) op de sociale kanalen van CS de Paplippels en op www.paplippels.nl/fotos