Keldonk: 29 september 2024

Het was een bijzondere dag. Het was fijn om te zien dat Keldonk in beweging kwam voor het Duchenne Parent project, voor Boaz, zijn ouders, broer en zusjes.

De dag begon met een prachtig muzikaal optreden van Bel Canto in de Keldonkse kerk, waar de voorzitter van Zorg en Welzijn Keldonk de dag officieel opende. Vervolgens ging het programma verder op school. Daar stond de koffie en het door Arla van den Heuvel en Petra Leenders zelf gebakken appelgebak al klaar. Ook Kelly de Graaf – Oosterholt had lekkere zoete gebakjes uitgestald. Alleen al een lust voor oog en zeer lekker, want ze gingen als zoete broodjes over de toonbank. De kinderen werden actief bezig gehouden door Mad Science. Hoe krijg je iets in beweging? Wat doet zwaartekracht. Dus leuk en nog leerzaam ook.

Bij Harold en Bionda Koolen konden de kinderen zich uitleven in het luchtkussen of schieten met een voetbal tegen een dartbord luchtkussen van 5 meter hoog. Er was ook ranja en een snoepzak te verkrijgen. Bij Korenmolen De Hoop was de afsluiting. Daar kon men bij de Toerclub Keldonk het gewicht raden van een oude en moderne wielrenfiets. De schattingen liepen nogal uiteen. Maar de drie beste hadden een leuke prijs. Ook bij Feniks de vrouwenvereniging Keldonk had men altijd prijs. Hier kon men een envelopje trekken. Zelfs als die leeg was, had je toch nog prijs. Esther van Boggelen van Blossom Sieraden stond er met zelfgemaakte sieraden. Heel mooi om te zien en onmogelijk om daaraan voorbij te lopen. Alles voor het goede doel. ’t Trefpunt Keldonk en ook Ans van der Linden stonden er met een heel uitgebreid assortiment aan spulletjes die bezoekers aan het Trefpunt zelf gemaakt hadden. Ans had ook eigen spullen voor de verkoop. Er was veel verkocht, maar ook nog veel over. Dus voor wie nog wat wil, loop eens binnen bij ’t Trefpunt of knutsel daar uw eigen spullen. Er was een gezellige schmink en vlechthoek waar Sanne, Mijke, Esther, Naomi en Annita zich konden uitleven op de kinderen. Mooie creaties werden er gemaakt. De kinderen konden bijna niet wachten tot ze aan de beurt waren. Gelukkig bracht ’t luchtkussen wat afleiding in het geheel. De dag werd muzikaal ondersteunt door Bende béde Band. Ieder kon een eigen verzoeknummer aanvragen volgens de lijst die stond uitgestald. Dit bracht een mooi centje bij elkaar, mede doordat ze als vereniging het bij elkaar gespeelde bedrag nog eens verdubbelde.

En dit alles op het mooie molenterrein waar ieder genoot onder het genot van een hapje en een drankje. Dank aan de Stichting De Korenmolen voor hun bijdrage.

Rond 16.00 uur, iets later als gepland, mochten we het voorlopige bedrag bekend maken en overhandigen aan Robin en Malou van de Burgt. Het was hartverwarmend om te zien, dat we nu al een voorlopig bedrag bekend konden maken van maar liefst € 2000,-. Robin van de Burgt bedankte iedereen voor deze bijzondere dag, die voor hun tegelijkertijd een mooie ontspanning was van de dagelijkse zorgen. Het is fijn om in Keldonk te wonen.

We willen als Zorg en Welzijn Keldonk, graag iedereen bedanken voor wie op wat voor manier aan deze dag heeft bijgedragen. Zonder jullie hulp was het niet mogelijk. Ook dank aan het Buurtfonds van de Nationale postcode loterij en Maatschappelijke initiatieven Meierijstad die deze dag financieel hebben ondersteunt.

Keldonk bedankt dat jullie in beweging kwamen. Dit levert maatschappelijk veel op, maar ook financieel een mooie bijdrage voor het Duchenne Parrent Project.

Begin november maken we het eindbedrag bekend. U kunt nog steeds bijdragen aan dit goede doel, door uw statiegeld te doneren bij de AH in Erp.

 

Bekijk ook de reportage op de website van het Keldonks Journaal of op Omroep Meierij of op Meierijstadnieuws en zie hieronder de foto’s