13-09 > Supercup biljart 2016

Jan van Run winnaar Supercup 2016

Afgelopen zaterdag 10 september 2016 heeft Jan van Run uit Erp de 9e Lunenburg Administratie- en Advieskantoor Supercup biljarten op zijn naam weten te schrijven.
De 6 plaatselijke kampioenen uit de gemeente Veghel, waaronder Keldonkenaar Cor Rijkers, streden in 't Span in Keldonk om deze begeerde titel.

Wedstrijd

Jan (46 car.) was de enige speler die wel drie partijen nodig had om zijn doel te bereiken. De eerste partij speelde hij tegen Joost Breeuwer (46 car.) uit Mariaheide. Deze partij werd door Jan met het kleinst mogelijk verschil (37-36) gewonnen. Daarna volgde de partij tegen Cor Rijkers (52 car.) uit Keldonk, welke eerder had gewonnen van Erwin vd Tillaar uit Boerdonk. In deze partij wist Jan een voorsprong op te bouwen, maar Cor maakte het op het eind toch nog spannend. Met een eindstand van 37-40 was het Jan die procentueel het beste had gespeeld.

Finale

In de finale moest Jan het opnemen tegen Toon v Houtum (35 car.) uit Veghel. Toon bereikte de finale door op een vrij makkelijke manier af te rekenen met Peter Verkuijlen uit Eerde.
Jan wist in het begin uit te lopen, maar met een serie van 9 caramboles van Toon leek deze terug te komen. Jan wist meteen te antwoorden met een serie van 10 caramboles. Toon probeerde het nog wel, maar Jan bleef geconcentreerd zijn puntjes maken. Na 25 beurten was het 54-28 in het voordeel van Jan v Run. Uit handen van de kampioen van 2015, Jan v Dijk uit Eerde, kreeg hij de wisseltrofee uitgereikt.

In 't Span in Keldonk kan worden teruggekeken op een geslaagde avond, waar het talrijke publiek naar leuke en spannende wedstrijden heeft kunnen kijken.

(foto: winnaar Jan van Run met presentator Wim Verwegen)

Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen