19-06 > Twee AEDs erbij in Keldonk

Keldonk 2 AED-apparaten rijker

De buurtschappen Het Vurste Hool, Het Achterste Hool en LijnRecht hadden het initiatief genomen om te onderzoeken of het mogelijk was om daar ook AED apparaten te laten installeren. Aanleiding was dat er mogelijk een cofinanciering van de gemeente Veghel in 2016 zou komen en de AED apparaten daardoor goedkoper waren in aanschaf.

De bovengenoemde buurtschappen waren van mening dat er aan hun zijde van het kanaal ook een AED opgehangen moest worden omdat er bij crisissituaties teveel kostbare tijd verloren gaat om de AED in Keldonk op te halen met een brug en stoplichten als mogelijk obstakel ertussen.

Kitty Rooijakkers (Achterste Hool), Paul v.d. Nieuwenhuijzen (Vurste Hool) en Hans Rijkers (LijnRecht) hebben bij de buurtbewoners in november 2015 geïnformeerd of er voldoende interesse was om verdere stappen te zetten. Dit was belangrijk om te weten omdat een gedeelte van de kosten bij de buurtbewoners neergelegd zou worden. De steun hiervoor bleek groot en die boodschap hadden we bij de dorpsraad neergelegd. Dorpsraad Keldonk had dit met Veghel Hartsave besproken, om te kijken wat de mogelijkheden waren en de bijbehorende kosten.

Op 17 mei werden de bewoners van de 3 buurtschappen uitgenodigd voor de presentatie van het voorstel. Met enige trots konden we ze vertellen dat er 2 AED apparaten in de 3 buurtschappen kwamen hangen. Dit alles werd mogelijk door de cofinanciering van de gemeente Veghel, bijdragen van Dorpsraad Keldonk, sponsoring door Installatiebedrijf Rooijakkers, en als sluitpost door de bijdragen van de buurtbewoners zelf. 

Op 7 juni 2016 heeft Veghel Hartsave het eerste AED apparaat bij Gerard en Ineke van Rijbroek op Hool 48 aan de gevel van de schuur gehangen. Het apparaat is in noodsituaties makkelijk bereikbaar en te vinden. Het 2e hands apparaat zal volgens planning op 6 november 2016 worden geïnstalleerd bij André en Hanny van der Heijden op Het Lijnt 6

De buurtschappen hebben er voor gezorgd dat de AED dichtheid groter is geworden in Keldonk. Bij crisissituaties wordt er kostbare tijd bespaard, en kunnen ze makkelijker aan de 6 minuten grens voldoen, want ook daar telt elke seconde.

Verslag + foto’s
Robin Bouwe namens buurtschappen
Achterste Hool, Vurste Hool en LijnRecht


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen