22-01 > Joep Vink finalist in NK meubelmaker

Joep Vink tweede op de kwalificatie NK meubelmaker

Zondag 17 januari 2016 vond tijdens de Open Dag op het ROC de Leijgraaf locatie in Uden de landelijke kwalificatiewedstrijd voor meubelmaker plaats. Keldonkenaar Joep Vink (17 en broer van "Nieuwe Vincent" Bram) volgt de opleiding meubelmaker/interieur op het ROC de Leijgraaf en heeft mee gedaan met de Skills Heroes voorronde van het Nederlands kampioenschap.
De deelnemers gingen om klokslag 09.15 uur van start en om 17.00 uur moest het werkstuk ( een tafel met scheve poten) klaar zijn.

Landelijke kandidaten

De kandidaten van de verschillende ROC’s kwamen uit alle delen van het land: HMC Rotterdam, HMC Amsterdam, Gilde opleidingen, ROC Nijmegen, ROC Friese poort, ROC Twente en het ROC de Leijgraaf. Ze hebben de gehele dag gestreden voor een plek in de finale van het Nederlands Kampioenschap.

Uitslag kwalificatiewedstrijd

De meubelmaker van HMC Amsterdam was de winnaar met 549 punten en Joep Vink werd 2e met 536 punten. De jury noemde een score vanaf 500 punten een excellente prestatie! Met deze tweede plaats gaat Joep Vink door naar het NK die gehouden word tijdens het grote finaleweekend op 17 t/m 19 maart 2016 in Amsterdam.

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen