16-11 > Nieuw Rustaltaar Keldonk

Samen met de commissie Keldonk 100 gaat het kerkbestuur een geheel nieuw rustaltaar bouwen. Tenminste als de vergunningen rond komen. Dit gaat gebeuren op dezelfde plek waar nu het rustaltaar staat.

Restauraties
Het kerkbestuur en de parochianen hebben de laatste 15 jaren al regelmatig de schouders er onder gezet om diverse restauraties in en rond de kerk tot stand te brengen. Het begon met de restauratie van de kerk aan de buiten kant, vervolgens was de binnen kant aan de beurt. Daarna de pastorie, de tuin, en het kerkhof met de Calvarieberg. Als enige dat nog niet was gerestaureerd na al die jaren is het rustaltaar.
Het dak hiervan is aan vervanging toe en het onderste gedeelte is ook in slechte staat. Daarom hebben we besloten het helemaal af te breken en te herbouwen.  Enkele bijzondere elementen, waaronder de Antoniuszuil en het kruis, blijven gespaard en worden later weer in het nieuwe rustaltaar teruggeplaatst.

logo antonius logo keldonk 100 kl Restbedrag Keldonk 100
Commissie Keldonk 100 wil, na het geweldig verlopen parochiefeest met de inzet van veel vrijwilligers, als dank iets doen voor de gemeenschap van Keldonk. Met het restbedrag van hun festiviteiten wordt de vervanging van het rustaltaar mede financieel mogelijk gemaakt.


Rustaltaar
Het wordt niet alleen een rustaltaar dat tijdens de Antoniusprocessie wordt gebruikt, er kan straks ook een kaarsje voor onze dierbaren worden aangestoken. Het wordt ook groter van opzet, zodat straks bij een afscheid van een dierbare tijdens de uitvaart onder het afdak van het rustaltaar afscheid kan worden genomen.
De commissie Keldonk 100 en het kerkbestuur zet, samen met veel vrijwilligers, alle zeilen bij om dit project voor juni 2014 te kunnen afronden. De eerste stappen zijn gezet en het ontwerp is ondertussen klaar.

Kerkpad
Naast het nieuwe rustaltaar is er intussen ook al begonnen aan een nieuw wandelpad naar het rustaltaar en begraafplaats. Het voormalige kerkpad was door de wortelgroei van de aangrenzende bomen dermate onherstelbaar, dat gekozen is hier een nieuw pad aan te leggen.

Commissie Keldonk 100 en kerkbestuur.


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen