13-06 > Nieuwe rustaltaar ingezegend

Onverwacht sneller dan verwacht heeft een klein legertje aan vrijwilligers het rustaltaar afgebroken en een nieuwe opgebouwd.

Nadat uit de enquete vanuit commissie Keldonk 100 het idee van de vervanging was ontstaan, is de Werkgroep Rustaltaar (met leden uit het kerkbestuur en Keldonk 100) aan de slag gegaan. Er zijn vrijwilligers gezocht om de voorbereidingen mee te doen. Tekeningen, berekeningen en kostenramingen werden gemaakt en toen die naar tevredenheid waren, zijn de vergunningen aangevraagd.

Ondertussen was het huidige kerkpad al verwijderd en de nieuwe puinbaanondergrond al weer aangebracht. Nadat de vergunningen verleend waren, kon op 15 februari het 70 jaar oude rustaltaar vakkundig ontdaan worden van kruis en tabernakel en verder gesloopt worden. Een aantal weken later konden de echte vakmensen aan de slag met de opbouw van het nieuwe rustaltaar. Vooraf werd gehoopt op een mogelijke oplevering voor het Antoniusfeest van 13 juni 2014.
Het is aan de tomeloze inzet en de vakmanschap van de vrijwilligers te danken dat dat uiteindelijk ook is gelukt. Het nieuwe rustaltaar is klaar en het kerkpad is voorzien van een nieuwe bovenlaag.

Vrijdag 13 juni 2014 is de feestdag van onze patroonheilige Antonius van Padua gevierd met een mis in onze kerk. In die mis is ook stil gestaan bij het afscheid van priester John Sekar. Daarna is diaken Hans van Bemmel met priester John Sekar en alle kerkgangers over het nieuwe kerkpad naar het rustaltaar getogen. Aldaar is kort stil gestaan bij het hoe en waarom van de verbouwing van het rustaltaar. Daarna heeft Hans van Bemmel de zegen uitgesproken en het rustaltaar en de aanwezigen zijn zegen gegeven.

Zondag 15 juni 2014 zal voor de eerste keer het nieuwe kerkpad en het nieuwe rustaltaar gebruikt worden tijdens de traditionele processie na de heilige mis ter ere van Heilige Antonius van Padua. En hopelijk zal Keldonk daar nog vele jaren gebruik van kunnen blijven maken.

Met dank aan alle vrijwilligers en de sponsors.
Commissie Keldonk 100 en Kerkbestuur


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen