15-06 > Mooie Antoniusprocessie

Traditioneel is op de eerste zondag na 13 juni (de feestdag van Heilige Antonius van Padua) de heilige mis met aansluitend de processie ter ere Antonius. In een volle kerk werd op zondag 15 juni 2014 stil gestaan bij de patroonheilige van onze geloofsgemeenschap.

Dit jaar zonder pater Rovers, die op advies van zijn cardioloog verstek moest laten gaan, maar met diaken Hans van Bemmel en 'witte pater' Van de Ven als voorgangers. Het werd een mooie viering, opgeluisterd door het gemengd koor en met een vendelgroet van het Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde uit Erp.

Vanuit de mis toog het gehele gezelschap in processie over het nieuwe kerkpad naar het nieuwe rustaltaar. Jong en oud liep in een bonte stoet als bloemenmeisjes, relikwiedragers, misdienaars en baldekijndragers voor de pater met de monstrans voor het gilde en de rest van de kerkbezoekers uit. En dat onder begeleiding van harmonie OBK.
Na het gebed bij het rustaltaar ging de processie weer verder terug naar de kerk. Daar werd het kerkelijke feest afgesloten onder het genot van een kopje koffie en ranja voor de kinderen.



update 24-06:
Klik hier voor het youtube-filmpje wat Paul van Amstel, de dekenschrijver van het Onze Lieve Vrouwe & Catharinagilde Erp, heeft gemaakt van de processie.

 

 


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen