23-05 > Houtconstructie rustaltaar gezet

Hoogste punt rustaltaar bereikt

De complete houten constructie van het nieuwe rustaltaar is vrijdag 23 mei 2014 op zijn plaats gezet. Na twee weken boren, hakken, frezen en trekken aan zware eiken balken, was het vrijdag zover dat het spant gezet kon worden en de gordingen erin gelegd konden worden.

Echte vakmannen hebben een mooi stukje vakwerk afgeleverd door op de grond het complete spant in elkaar te passen. Veel malen is het eiken op en neer gesjouwd, omgerold en bewerkt, totdat op vrijdagmiddag de kraan kwam. Het was een mooie beleving om het gevaarte de lucht in te zien gaan en op zijn plaats te zetten. Het paste perfect op de gestelde poten.
Daarna konden de tot ruim 9 meter lange gordingen één voor één op hun plek gelegd worden, afgeschreven worden, uitgehakt in het spant en definitief op hun plaats komen te liggen. Na de laatste gording kon het hoogste punt gevierd worden. Door Jan en Harrie werd de antoniusvlag in de nok gespijkerd, waarna alle aanwezige vrijwilligers rond 17:30 uur aan het welverdiende pannenbier konden.


 


Foto's

Berichten

Knap staaltje werk mannen

Geplaatst door W. van Boggelen op 27 Mei 2014 om 23:03

Het begint al lekker op te schieten en ziet er allemaal prima uit.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen