Oldtimers bij de Keldonkse molen

Nationale Molendag op 13 en 14 mei.

Op 13 en 14 mei 2023 is het Nationale Molendag, hét belangrijkste molenevenement van Nederland. Honderden oude wind- en watermolens door heel Nederland openen deze dagen weer hun deuren om bezoek te ontvangen. Ook korenmolen De Hoop in Keldonk is tijdens Nationale Molendag 2023 te bezichtigen van 10.00 tot 16.00 uur. Op zondag 14 mei zijn er op het molenterrein diverse leuke activiteiten. Ook op zaterdag 13 mei is de molen geopend. Die dag is er een beperkt nevenprogramma.

Zondag 14 mei: Oldtimers en een gezellig terras

Op zondag 14 mei is het gezellige molenterras geopend en kan uiteraard de molen bezichtigd worden. De molenaars vertellen de bezoekers graag over de historie en de werking van de molen. Op het molenterrein zijn diverse oldtimers te bewonderen. Naast bestuurslid van Stichting korenmolen De Hoop Keldonk is Jan Verbrugge ook fervent autoliefhebber, hij heeft zelfs een speciaal Opel-museum aan huis.  Samen met een aantal andere autovrienden showt hij op zondag een aantal prachtexemplaren. Vrijwilligers bakken heerlijke pannenkoeken. Daarnaast is er op zondag speciaal voor de kinderen een luchtkussen.

Molen ook open op zaterdag 13 mei

Ook op zaterdag 13 mei is de molen geopend. Deze zaterdag kent in vergelijking met zondag een beperkt nevenprogramma. Hierdoor heeft de molenaar voldoende tijd molenliefhebbers de bijzonderheden van de Keldonkse molen te laten zien.

Over heel Nederland verspreid zijn honderden molens in het weekend van 13 en 14 mei geopend.  Op www.nationalemolendag.nl zijn de programma’s en de openingstijden van alle deelnemende molens te vinden. Korenmolen De Hoop in Keldonk is op 13 en 14 mei geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Graag tot ziens tijdens Nationale Molendag op de Keldonkse molen!