Keldonk Kermis 2022 was weer leuk

Op vrijdag 10 juni ging Keldonk Kermis 2022 van start. Na twee jaar geen kermis te hebben mogen vieren, was er eindelijk weer vier dagen vertier voor jong en oud. Veel Keldonkse mensen kwamen naar de kermis om weer eens lekker te zwieren en zwaaien in de diverse attracties en te genieten van alles wat er in en om de tent op het programma stond. En daar zat voor elke leeftijd wel iets leuks bij.

Kermis
Van vrijdag tot en met maandag werden de verschillende attracties vol op gebruikt door de kinderen. Menig opa en oma of papa en mama draaiden hun rondjes mee in de draaimolen en de calypso. In de zweef durfden ze wel alleen. Bij het balrolspel werd de behendigheid getest en het geluk werd getest bij het muntjesschuiven. Voor de lekkere trek kon men terecht bij de viskraam of snoepkraam.

Divers programma
Stichting AttrActief Keldonk had met hun programma aan alle leeftijden gedacht. Op vrijdag bij de biercantus waren de tafels goed bezet. De aanwezige deelnemers en het publiek zong uit volle borst mee, waarbij menig ludieke opdracht uitgevoerd moest worden. DJ Jens zorgde voor de after-party. Op zaterdagmiddag streden 36 deelnemers mee in het Fifa-toernooi. Jong en oud werd gemixt in poules en na de afvalrondes erna werden de finales gespeeld. In de halve finales won Sieb met 3-2 van Tim en Armand met 1-0 van Jur. De finale tussen Sieb (Liverpool) en Armand (Man. City) eindige na verlening in 2-2 waarna Armand de penalty’s beter nam. Als organisator diskwalificeerde Armand zich en werd de officiële uitslag: 1 Sieb Sigmans, 2 Tim vd Biggelaar en 3 Jur vd Leij. Zij ontvingen een fraaie beker. Alle deelnemers hebben gratis mee kunnen doen omdat de Keldonkse OndernemersVereniging oa deze activiteit financieel ondersteunde, waarvoor dank. Tijdens de feestavond erna zorgde de Gemertse allround coverband Eclips voor een zeer gezellige avond. De vele aanwezigen genoten van de muziek, de klets en het zonnetje.

Zonnige zondag
De zonovergoten zondag werd echt zo’n dag om met het hele gezin, opa’s en oma’s en neven en nichtjes naar de kermis te gaan. Veel kinderen deden onder toeziend oog van familie mee aan het spijkerbroek hangen. Uiteindelijk waren het Ise Kuijpers (cat. t/m lagere school) en Yann vd Broek (cat. va voortgezet onderwijs) die met en tijd van resp. 4:01 en 2:01 het langste waren blijven hangen. Beiden ontvingen een leuke kermis-gerelateerde prijs. Terwijl de kermisattracties draaiden, zagen diverse papa’s en zonen op een groot scherm Max de F1-race van Baku winnen. Zo’n zelfde overwinning boekten de dj’s van Sjieke Bazen die avond ook nog. Met medewerking van het publiek werd de tent op z’n kop gezet.

Maandagmiddag Matinee blijft speciaal
Het Maandagmiddag Matinee is wederom een speciale geworden. Voor de gebroeders Jansen omdat ze met hun band Skwieft voor het eerst in Keldonk konden spelen. Maar zeker ook voor de vele ouderen die nu op de kermis waren. Hoe mooi was het dat de wandelclub uit Simeonshof, met een aantal oud-Keldonkenaren, erbij aanwezig waren. Door de inzet van Zorg & Welzijn Keldonk werd het een echt trefpunt. Met het feestduo Hou van het Leven gingen zelfs de voetjes nog van de vloer. In de avond tracteerde Clown Anka de jeugd op ballonnen in alle vormen. DJ Rens zorgde voor de juiste muzikale ondersteuning om de kermis gezellig af te sluiten.

Dankwoord
Aan het aantal mensen wat op de kermis is geweest en aan hun reacties kunnen we concluderen dat er weer een leuk evenement voor de gehele Keldonkse gemeenschap is georganiseerd. Dat was echter nooit gelukt zonder de inzet van onze vrijwilligers en ondersteuning van onze sponsoren. Daarom dank aan allen die Keldonk Kermis 2022 mede mogelijk gemaakt hebben. Speciale dank aan de Keldonkse OndernemersVereniging die dankzij hun financiële steun een fraaie bijdrage hebben geleverd aan dit gratis toegankelijke evenement voor heel ons dorp (en omstreken).

Bedankt voor uw komst. We deden het graag voor u.
Stichting Kermissen Veghel en Stichting AttrActief Keldonk