Brandweerwedstrijd aan Dieperskant voor 10 ploegen

Zaterdag 22 april was er behoorlijk wat activiteit in Erp en omstreken met rood witte brandweerauto’s. Brandweer Erp organiseerde die dag een brandweerwedstrijd.
Er was door een 4 tal brandweervrijwilligers een “echte inzet” beschreven. Maar liefst 10 ploegen uit de veiligheidsregio’s Brabant-Noord en Limburg-Noord voerden deze uit. Dat wil zeggen dat er 10 keer hetzelfde scenario werd gesimuleerd. Het was aan de ploegen zelf om te bepalen hoe zij de inzet gingen oplossen. De brandweerploegen werden tijdens hun inzet door een echte jury beoordeeld.

Scenario

Er was een heel gezellig feestje gaande in de voormalige Macomitobar (Mietjes tietjes bar) aan de Dieperskant te Keldonk. Hierbij brak er brand uit. De opgeroepen brandweer moest de brand blussen en de feestgangers en achtergebleven slachtoffers uit het pand redden. Niet alleen de brandweer was aanwezig want bij de overburen stond ook een mobiele meldkamer en een verzorgingswagen met ambulancepersoneel. Er stond een politiewagen verdekt opgesteld en aan kwam rijden als ze opgeroepen werden. Een stukje verder op stond ook nog een grootwatertransport voertuig.

Het was heel de dag een komen en gaan van hulpdiensten, gadegeslagen door het aanwezige publiek. Daaronder ook Ina Adema (commissaris van de koning in Noord-Brabant), die niet in functie was maar met haar partner Carolien Angevaren. Die was wel in functie aangezien zij algemeen directeur Veiligheidsregio Limburg-Noord is. ‘Haar’ ploeg van Brandweer Lomm was uiteindelijk de winnaar van de dag. Bekijk hier de deelnemende ploegen en de officiĆ«le uitslag.