ZLTO dorpscommissie Keldonk viert haar 100 jarig bestaan

100 jaar 

Op Zondag 9 juni vieren de leden van ZLTO dorpscommissie dat de afdeling 100 jaar bestaat. Het was 1913 toen Keldonk zich aansloot bij de Noord-Brabantse Christelijke Boerenbond en een zelfstandige afdeling werd. 

In deze tijd van armoede waar vele boerengezinnen de kost probeerden te verdienen  in de land– en tuinbouw. Het was de NCB die richting probeerde te geven en daar waar nodig de samenwerking zocht om de armoede te bestrijden. Om de landbouw naar een hoger pijl te tillen. Nu 100 jaar later, is de land– en tuinbouw de motor waarop de Nederlandse economie draait.

NCB Keldonk, is in december 1999 gefuseerd tot een gemeentelijke ZLTO afdeling Veghel. Toen ging de afdeling als dorpscommissie verder. Officieus bestaat NCB / ZLTO Keldonk dan ook 100 jaar. Een mooie reden om dit te vieren, vinden wij.

We hebben de leden dan ook uitgenodigd om deel te nemen aan deze dag.

We beginnen met een Heilige Mis om 10.00 uur. Na afloop vertrekken we per fiets voor een leuke fietstocht "Happen en Trappen" door Keldonk. We brengen een bezoek aan een aantal agrarische leden en krijgen daar ook wat lekkers aangeboden.

Rond 15.30 uur zullen we de dag voorzetten met een overheerlijke barbeceu tot laat in de avond.

Wij wensen alle deelnemers die zich konden aanmelden tot 25 mei alvast een leuke en zonnige dag toe.

ZLTO Dorpscommissie Keldonk