Boer on Tour 2015 te Keldonk was zonovergoten


ZLTO dorpscommissie Keldonk had het van te voren niet kunnen dromen, dat Boer on Tour zo’n stralende dag zou worden. Een dag die begon met een woord en communieviering in de Keldonkse Kerk “De Heilige Antonius van Padua”. Misschien was het wel juist daarom dat Zondag 7 juni de weergoden zo gunstig gezind was. Wie zal het zeggen.

Rond 11 uur togen vele ZLTO leden en partners uit Keldonk op de fiets, naar het bedrijf van Hans Rijkers. Na eerst een kopje koffie te hebben gedronken met cake of krentemik werden zij uitgenodigd om deel te nemen aan de rondleiding op het melkvee en vleesvarkensbedrijf. De groep die in tweeën werd gesplitst nam hier met grote interesse aan deel, terwijl de 2e groep een wandeling ging maken door het mooie bosrijke gebied. Na ruim een uur werd er gewisseld.

Om 13.45 vertrok iedereen weer naar Keldonk, waar familie van Dijk alles in kannen en kruiken had, om de inmiddels hongerige groep op te wachten. De BBQ was al opgewarmd en werd iedereen verleid door al die lekkernij. De aanval op al dat lekkers liet dan ook niet lang op zich wachten.




50 jaar lid

Om 16.00 uur was er nog een mooie verrassing voor Toon van der Heijden. Hij was dit jaar 50 jaar lid van de ZLTO. Hij wist natuurlijk dit zelf ook wel zei die, maar was misschien toch wel bang geweest, dat ze het vergeten waren. Maar de dorpscommissie Keldonk had er wel degelijk aan gedacht en vond Boer on Tour een bijzondere gelegenheid om hier aandacht aan te schenken. Frans Kuijpers had een heel epistel over wat Toon toch al wel niet allemaal gedaan had in zijn leven aan bestuurlijk werk. Teveel om op te noemen. Als dank kreeg Toon een mooie oorkonde overhandigd door Gerard van Zutphen voorzitter ZLTO afdeling Veghel waar Keldonk deel van uitmaakt. Van dorpscommissievoorzitter Frans Kuijpers kreeg hij een mooie brievenstandaard met ZLTO Logo erop. Annie kreeg als dank een mooie Hortensia plant.

Toon die jarenlang ZLTO voorzitter is geweest van (NCB) ZLTO afdeling Keldonk, bedankte iedereen en benadrukte nog het belang van saamhorigheid. Iets wat onder druk komt te staan te laatste tijd nu de “weelde” en zelfredzaamheid lijkt toe te nemen, en we een groei in ontwikkeling hebben meegemaakt, wat niemand misschien ooit meer zal meemaken in die mate. Vroeger stak men de koppen bij elkaar door de armoede die er heerste. Nu lijkt de zogenaamde weelde ieder verder uit elkaar te trekken. Maar zegt Toon, voorkom dat je weer van armoede bij elkaar moet komen. Blijft als een geheel bij elkaar en versnipper niet. 

Wijze woorden die in de tijdsgeest van vandaag moeten worden gezien. Wat ik er vandaag van heb meegekregen, is dat de saamhorigheid niet ontbrak en iedereen het een Super ZLTO Boer on Tour dag vond.