ZLTO Keldonk 100 jaar een topdag

Ruim een jaar geleden werd een werkgroep geformeerd om iets leuks te bedenken voor het 100 jarig bestaan van ZLTO dorpscommissie Keldonk in 2013. Niet als zelfstandige afdeling meer, maar als onderdeel van ZLTO afdeling Veghel als dorpscommissie. Toch wilde ZLTO dorpscommissie Keldonk, het niet ongemerkt voorbij laten gaan, en deed een oproep voor een werkgroep om een leuk programma in elkaar te zetten.

En afgelopen zondag 9 juni was het dan zover. De dag begon om 10.00 uur met een viering in de RK kerk Heilige Antonius van Padua. Frans Kuijpers voorzitter van de dorpscommissie keek terug op 100 jaar NCB – ZLTO Keldonk in de openingstoespraak. Het jongerenkoor Bel Canto sierde de viering op met prachtige zang, en zij hadden speciaal voor deze viering het oude lied, Kruis en Ploeg ingestudeerd. Vele leden en genodigden waren met de fiets naar de viering gekomen, waardoor het buiten bij de kerk misschien nog wel nooit zo druk was met fietsen.

zlto 100 jaar bestaan keldonk 037

 

Na afloop van de viering vertrokken we dan ook op de fiets met als thema happen en trappen naar ons eerste koffie adres. We werden van harte welkom geheten bij Bert en Monique van Dijk. Hier stond de koffie al op ons te wachten, met een lekker stukje cake of peperkoek. Na deze genuttigd te hebben was het tijd voor een korte inleiding door Frans die wat vertelde over het programma van deze dag. Daarna was het woord aan Bert, die wat vertelde over zijn bedrijf, met vervolgens een rondleiding.  We konden de verschillende en bijzondere schapenrassen bekijken zoals het Jacobs schaap met 4 horens, waarmee al diverse prijzen gewonnen zijn. En natuurlijk wilde ook het paard  Vino de nodige  aandacht, en als hij dat niet kreeg, zorgde hij wel, dat hij dat kreeg. En over aandacht had hij niet te klagen, want welk paard heeft nu een eigen paadje naar de stal.

zlto 100 jaar bestaan keldonk 061

 

Tegen 12.00 uur vertrokken we via een korte omweg naar Frans en Ria Kuijpers, waar een groep buiten alvast een rondleiding kreeg en de overige binnen een bordje tomaten of asperge soep konden eten, maar ook stokbrood en natuurlijk wat fruit. Daarna kregen zij binnen een rondleiding met onder andere het oppotten van de hortensia’s die uit de koelcel komen. Dit gebeurt gespreid over een aantal maanden gebeurt om zo ook verspreidt over het seizoen planten te kunnen leveren.

zlto 100 jaar bestaan keldonk 088

 

Rond 14.00 vertrokken we groepsgewijs naar de Michel en Marijke Nooijen met hun Vair Varkenshouderij. Deze bijzondere varkenshouderij, ruikt, spreekt, ademt helemaal varkens. Op dit bedrijf staat het varken helemaal centraal en probeert men de stal rondom het varken te bouwen, voor een optimaal leef comfort. Een gewaagd concept, waar beide helemaal in geloven. Natuurlijk konden wij ook hier aan de bak, en kregen we fris en complete varkens te verorberen. Afgelopen week waren ze gestart met de verkoop van het Vair Varkensvlees met diverse vleespakketten.

zlto 100 jaar bestaan keldonk 138

 

Rond 15.00 uur vertrokken we naar André en Hannie van de Heijden, die samen een Rundveebedrijf runnen. Natuurlijk mocht iedereen daar ook alles bezichtigen, maar trok de melkrobot toch wel de meeste aandacht. André was ook dan ook zeer enthousiast over de melkrobot, en zou niet anders meer willen.

zlto 100 jaar bestaan keldonk 147

 

Tot slot vertrokken we rond 16.00 uur naar Martien en Annie Verbakel, waar we met ongeveer 70 personen neerstreken voor een uitgebreide BBQ. Hier vertoefden we nog verschillende uurtjes. Tiny Verhoeven voorzitster van de KVO Keldonk feliciteerde de ZLTO met hun 100 jarig bestaan, en dankte hen voor de uitnodiging voor deze dag.

We kunnen terugkijken op een zeer gezellige dag, ook mede door het lekkere zonnige weer. Maar vooral door de gastvrijheid en de medewerking van de verschillende ondernemers die er voor gezorgd hebben dat deze dag onvergetelijk is.

Met dank aan werkgroep, dorpscommissie en ondernemers, en alle anderen die hebben bijgedragen aan het slagen van deze dag, welke wat mij betreft voor herhaling vatbaar is.

Fotos die Myra van Zutphen deze dag heeft gemaakt kunt u bekijken door op deze link te klikken.

 

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen