02-02 > Druk bezochte bijeenkomst Woonwensen 2015

Op woensdag 28 januari 2015 was door de dorpsraad van Keldonk een bijeenkomst georganiseerd. De bijeenkomst had als thema “Woonwensen in Keldonk”. Positief gezien was de opkomst erg hoog. 't Span in Keldonk zat helemaal vol. Doel van deze bijeenkomst is om een schets te geven wat de behoefte is in Keldonk aan woningen en ook om te brainstormen over het toekomstige beleid over woonwensen en leefbaarheid.

logo dorpsraadklein logo gemeente veghel nieuw klein logo rabobanklogo

Nadat iedereen voorzien was van koffie en thee, deed Jos van den Heuvel namens de dorpsraad het voorwoord en stelde de personen voor, die op deze avond een presenatie houden.

Van de gemeente Veghel waren Marijke Bos en Mirjam Thijssen aanwezig om een presentatie te geven over de mogelijkheden van de laatste kavels op de Keldonkse Morgen. Waren dit eerst kavels voor vrijstaande woningen, nu is er de mogelijkheid om de kavels op te splitsen om daar 2 kappers te bouwen. Vrijstaand bouwen in Keldonk is op dit moment voor veel mensen niet haalbaar of er is geen behoefte aan.

Het college van burgemeester en wethouders heeft in 2014 besloten om uitgifte van bouwkavels als taak af te stoten. De gemeente heeft dit initiatief bij particulieren en projectontwikkelaars neergelegd. De gemeente vervult een faciliterende rol hierin en bewaakt de kwaliteit en voortgang van het traject.

In Keldonk zijn op dit moment 2 particulieren bezig om tot een planontwikkeling te komen. Na de presentatie was er voor het publiek de mogelijkheid om vragen te stellen en werden tijdens de pauze enquête formulieren uitgereikt. Hierin stonden de woonwensen centraal. Deze werden ook weer ingeleverd, zodat de gemeente en de dorpsraad een beeld kunnen vormen in de behoefte van woningen en/of bouwkavels.

Daarna was het woord aan Jos Biemans, die namens de Rabobank een presentatie verzorgde over hypotheken. In vogelvlucht werd er verteld over de verschillende hypotheken en doorliep Jos een stappenplan om te laten zien hoe het traject verloopt van de aankoop van een huis of bouwkavel. Er was ook gelegenheid om hierover vragen te stellen.

Na de pauze gaf Perry van den Elsen namens de deelnemers van de CPO project “Klavertje Vijf” nog een presentatie. Enkele jaren terug heeft Perry het initiatief genomen om een CPO project op te starten in Keldonk samen met andere deelnemers. Na een jaar van voorbereiden ging de schop in de grond. In grote lijnen gaf hij uitleg hoe het er aan toe gaat. De voordelen, maar ook eventuele valkuilen omdat je samen het eens moet worden bij genomen beslissingen. Het project was zo succesvol dat Perry om advies gevraagd werd door anderen buiten Keldonk die ook een CPO project op wilden starten. Ook hier was de gelegenheid om vragen te stellen.

Na afloop van de bijeenkomst kon men gaan “speed daten” met de uitgenodigde personen die presentaties gegeven hebben zodat er dieper in gegaan kon worden op specifieke onderwerpen.

Verslag en foto’s: Robin Bouwe


Note van de dorpsraad:

Niet op de avond kunnen zijn en toch de enquête willen invullen? Dat kan nog tot 1 maart 2015.
Klik hier om de enquête te downloaden. Vul hem dan volledig in en stuur hem, liefst per mail (dorpsraad@keldonk.nl), retour naar de dorpsraad.

> Klik hier voor de uitgebreidere en meer inhoudelijke notulen van de avond.



Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen