15-12 > Vrijwilligers bedankt

Vrijwilligers bedankt voor jullie inzet voor Keldonk

Keldonk, 14 december 2020

Beste vrijwilliger,

Ons mooie dûrpke Keldonk, om trots op te zijn. Trots wat er in Keldonk gebeurt, trots zijn met elkaar.

Een bijzonder jaar, voor Keldonk, voor de hele wereld. Een rare tijd, waarin niets meer gewoon lijkt te zijn. Ook in Keldonk hebben we te lijden onder Corona. We mogen dankbaar zijn, dat er tot op heden nog niet zo veel leed in Keldonk is geweest als in vergelijking met andere dorpen. Maar toch hebben we ons deel gehad: eenzaamheid, niet bij elkaar komen, geen gezellige uitjes. We weten het allemaal.

En we zijn er nog niet. Juist vanavond kondigde premier Rutte een lock-down aan van minimaal 5 weken. Wat daarna gebeurt moeten we nog maar zien. We zullen er met z’n allen doorheen moeten.

Brengt me bij de afgelopen maanden. Trots mag ik zijn op alle vrijwilligers, die in deze tijd andere taken en activiteiten hebben opgepakt. Eenzame en behoevende mensen bellen om ze even een hart onder de riem te steken. Een kaarsje of kaartje of een andere leuke attentie te brengen. Als blijk van ‘we zijn er nog’. Een praatje via de telefoon, dat doet veel mensen goed. Fijn als jullie dat de komende tijd, zeker in deze donkere periode van het jaar en de aanstaande feestdagen, die weer zullen gaan doen. Alvast dank hiervoor.

Ook dank aan de vrijwilligers die ons dorp schoon en mooi hebben gehouden, de vrijwilligers van de VCK, maar anderen, die bij hun dagelijkse of wekelijkse wandeling ook eens een zak met grijper meenamen en het zwerfafval opruimden.

Als dorpsraad is het fijn om een grote groep vrijwilligers achter ons te hebben. Dit is in Meierijstad, intussen wel bekend.

Keldonk wordt in Meierijstad steeds vaker als voorbeeld gezien. Ik mag als voorzitter steeds vaker een inbreng hebben in beleidsvraagstukken. Dat hebben we mede te danken aan al onze activiteiten in Keldonk. Dit kunnen we niet zonder jullie inzet voor het dorp Keldonk. Voor ons als dorpsraad is het fijn zo’n club mensen achter je te hebben.

Dit jaar stond in het teken van het 25 jaar bestaan van de dorpsraad. Net bij aanvang van de 2e corona golf. In de laatste dagen voor de geplande dag werden de maatregelen 2x verscherpt, van 100 naar 50 en van 50 naar 30 mensen aanwezigheid. Moesten we het wel door laten gaan? Ik was niet in staat, en later bleek waarom, om de vergadering uit te stellen. Dan maar een live-stream en dat werd een groot succes. Totaal hebben we nog nooit zoveel toehoorders gehad, samen met de aanwezigen en via de live-stream kwamen we ruim boven de honderd. Bijzonder en bijzonder leuk. Door het ingelaste bezoek van burgemeester van Rooij konden we echter niet voldoen aan de voorgeschreven eindtijd, maar dat werd door de burgemeester zelf al vergeven.

Bij deze wil een ieder nog bedanken, die het mogelijk heeft gemaakt, dat ik mij kan en mag inzetten voor Keldonk en waarvoor ik de dankzegging van zijne hoogheid koning Willem Alexander heb mogen ontvangen in de vorm van een Koninklijke onderscheiding.

Ik wil jullie allemaal heel hartelijk danken voor jullie inzet in het afgelopen jaar en ik zou het bijzonder op prijs stellen als we met z’n allen zo door kunnen gaan in ook het bijzondere jaar 2021. En dat we samen de strijd tegen Corona kunnen doorstaan, door elkaar bij te staan en aan elkaar te denken.

Computercursussen
Dorpsraad Keldonk
Eetpunt Keldonk
Keldonk.nl
MFC Kaarten
Servicepunt bibliotheek
Stichting Kermissen Veghel
’t Trefpunt
Vrijwilligers Centrale
Welkom in Keldonk
Werkgroep MFC
Workshops
Zorg & Welzijn
AED

Ik wil jullie nogmaals allemaal heel hartelijk danken voor jullie inzet voor Keldonk en hierbij aan iedereen een hele fijn Kerstperiode, een fijne jaarwisseling en vooral een gezond 2021 toewensen voor je hele familie en allen die je lief zijn en spreek de hoop uit, dat we elkaar weer in de 2e helft van het nieuwe jaar zullen ontmoeten op de activiteiten die door jullie georganiseerd zullen gaan worden.

Met vriendelijke kerstgroet
Wouter van Boggelen,
Voorzitter Dorpsraad Keldonk