09-06 > Keldonk beheerst beeldvormende avond N279

Keldonk maakt standpunt tijdens beeldvormende avond N279

Tot vreugde van de dorpsraad is de beeldvormende avond N279 op donderdag 8 juni 2017 massaal bezocht door de Keldonkse mensen. Daarmee hebben ze nogmaals duidelijk aan Gemeente Meierijstad aangegeven dat een goede oost-west-verbinding van Keldonk noodzakelijk is voor het voortbestaan van ons dorp. 

Keldonkse insprekers

Ook de drie personen (Jos van den Heuvel, Henny van den Oetelaar en mevr. Heijkoop) die namens Keldonk hebben ingesproken, hebben met hun goede speeches duidelijk gemaakt dat de N279 Keldonk niet nog verder mag opsplitsen. Dat er GEEN fietsbrug maar een volledig VIADUCT nodig is om de leefbaarheid van het dorp in ieder geval niet minder te laten worden. Hun inbreng werd met applaus uit de zaal ondersteund.

Beeldvormende avond terugkijken

Niet bij de beeldvormende avond geweest of de hele avond nog eens terugkijken? Klik dan hier voor de uitzending daarvan. Vergeet niet het geluid van je computer aan te zetten en beluister dan vanaf 09:40 het gedeelte met de Keldonkse insprekers.


eerder bericht:

Uitnodiging beeldvormende avond N279

Als dorpsraad zijn we al jaren actief met de perikelen rondom de opwaardering van de N279. De plannen, die al jaren bekend zijn, krijgen steeds meer details. Nu volgt op 8 juni de beeldvormende avond N279.

De laatste uitwerkingen binnen het zoekgebied zijn de laatste maanden bekend gemaakt. Eerst vanuit de Stuurgroep N279 (provincie), daarna de conceptrapportage van de MER (Milieu Effect Rapportage) en het voorstel concept vanuit de provincie. De provincie wil eigenlijk alleen maar een snelle doorstroming van Asten naar Veghel/A50. Alle toegevoegde oplossingen zijn van lokale aard en niet aan de provincie, zo lijkt het uit de genoemde rapporten. De gemeente Meierijstad kan hierin nog inspraak doen en oplossingen voorstellen voor op- en afritten en eventuele oversteken.

Dorpsraad actief betrokken

De dorpsraad is de afgelopen maanden heel actief geweest en de laatste weken hebben we elke week wel een of meer gesprekken met allerlei betrokken, van provincie tot politieke partijen enz. Dit allemaal om voor Keldonk en Meierijstad de minst slechte oplossing te promoten.
Zo hebben we breeduit gecommuniceerd, zoals u in de media en op deze site al heeft kunnen zien en lezen.

Oversteek N279 Keldonk

Keldonk wil een volwaardig viaduct bij Keldonk naar de overzijde, een aansluiting op de N279, die gescheiden is van het viaduct. Daarnaast promoot Keldonk een oversteek van het kanaal aan de zuidzijde van Veghel voor ontsluiting van het industrie terrein. Alle motivatie die wij hieraan geven wordt in brede zin door de meesten gezien en gedragen.

Voorstel Gemeente Meierijstad

Vorige week kwam het college met een alternatief voorstel om dit bij de provincie ter inspraak in te brengen: Een fietsbrug nabij Keldonk, een op- en afrit en oversteek over het kanaal (als ontsluiting van het industrie terrein) tussen Keldonk en Veghel.
Hiermee is de volwaardige oversteek over het kanaal bij Keldonk dus niet meer aan de orde.
Als dorpsraad vinden wij dit ONACCEPTABEL, zeker gezien het gegeven, dat de locatie van de oversteek niet duidelijk is vastgesteld.
Dit zou kunnen betekenen, dat deze mogelijk halfweg tussen Keldonk en Veghel, of misschien nog wel noordelijker komt te liggen. En dus dat “wij” enkele kilometers zouden moeten omrijden als we van de ene kant van het kanaal naar de andere kant willen. Dat kunnen we dus niet accepteren, voor zowel de bewoners als agrariërs is dit acceptabel.

Standpunt Keldonk

Als dorpsraad hebben we dit intussen al (meerdere) malen duidelijk gemaakt aan het college en a.s. dinsdag 6 juni hebben we (voor derde keer in 1 maand) een afspraak met de wethouder hierover.
Maar wij kunnen dit niet alleen en hebben de hulp van Keldonk nodig. Tenminste als u zich kunt verenigingen met ons standpunt, wat we in onderstaande slogan kort samenvatten.
Fietsbrug Keldonk onacceptabel, wij laten Keldonk toch niet splitsen, wij willen een volwaardig viaduct en anders de brug en verkeerslichten handhaven!

Infoavond 8 juni

Op donderdag 8 juni 2017 is er een info avond. Hier kunt u ons ondersteunen door aanwezig te zijn. Via onderstaande links treft u informatie over deze avond:
Opwaarderen N279 en halve omleiding beste opties (11-05-2017)
Meierijstad: programma beeldvormende avond – 8 juni 2017
Dit is in gemeentehuis in Sint Oedenrode, Burgemeester Wernerplein 1.

Inspraak

Ook kunt u als buurtvereniging of als burger inspreken op deze avond. Om te kunnen inspreken zijn er wel wat spelregels, u moet zich bv vooraf aanmelden. Informatie vindt hierover op de 2e link of door hier te klikken.
Ook op andere manieren zou u ons kunnen ondersteunen. Neem het heft in de hand en kom in actie als u ons steunt.
Mocht u nadere informatie wensen, neem dan contact met ons op, bv via dorpsraad@keldonk.nl of met Jos van den Heuvel of bel iemand van de dorpsraad of spreek iemand aan.

Informatie over de inhoud vindt u in de diverse bijlage als u de link Meierijstad: programma beeldvormende avond – 8 juni 2017 opent. Hierin staat o.a. het zoekgebied (bijlage 7) van de oversteek en kunt u zien hoe ver u moet omrijden.
Of onze inspraak (bijlage 6).
Klik hier voor het filmpje met het interview wat Jos van den Heuvel aan Skyline RTV gaf, waarin de standpunten van de dorpsraad duidelijk uitgelegd worden.

Laat van u horen

Laat ook van u horen, bij voorkeur op de beeldvormende avond N279 op 8 juni in Sint Oedenrode. 

Met vriendelijke groet,
Stichting Dorpsraad Keldonk

Beeldvormende avond N279

Tijdens een beeldvormende avond wordt er informatie gedeeld en vergaard waarmee op een later tijdstip besluiten worden genomen.
Er wordt tijdens deze avond een presentatie gegeven over de N279. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen over deze presentatie. 

  • Datum: donderdag 8 juni 2017
  • Locatie: Raadzaal bestuurscentrum Meierijstad (voormalig gemeentehuis Sint Oedenrode)
  • Adres: Burgemeester Wernerplein 1, 5492 GD Sint-Oedenrode
  • Aanvang: 18:30 uur
  • Eindtijd: 22:00 uur