18-06-2015 > Unieke kermis 2015

Unieke Keldonk Kermis 2015

We hebben in Keldonk dit jaar wel een uniek kermisweekend gehad. Het 27 meter lange en 4 etages hoge lunapark Funhouse New York New York was zeer in trek bij veel jeugd in diverse leeftijden. Samen met dit spectaculaire Funhouse zorgden de andere attracties (pusher schuivenspel, eendjesvissen, draaimolen, schiettent, rups, aquablaster, ballengooien en suikerspin/snoepkraam) voor een vol Plein en een deel Oudestraat.
Op vrijdag 12 juni 2015 viel de opkomst van kermisbezoekers nog tegen, maar op de andere dagen was het gezellig druk, met als hoogtepunt de druk bezochte zondagmiddag.

Nevenactiviteiten
Naast de kermis zijn er door diverse organisaties nog diverse nevenactiviteiten als aanvulling op de kermis georganiseerd.
Zo was er op zaterdag 13 juni het eerste Gesloten Keldonks Kampioenschap Darten. Een leuk toernooi dat goed verlopen is. Klik hier voor het volledige verslag van het geslaagde darttoernooi.
Aansluitend werd in een gezellig volle cafe-zaal De Oude School een afterparty gegeven met swingende Rock&Roll van The Stingray Boppers. Het was tot in de late uurtjes gezellig.

Antonius
Op zondagmorgen 14 juni was wederom de traditionele mis ter ere van de sterfdag van onze patroonheilige de Heilige Antonius van Padua. De mooie mis gaat daarna over in de altijd prachtige Antoniusprocessie. De rondgang die bij het rustaltaar stil houdt voor het gebed. Hieraan doen altijd veel Keldonkse mensen (jong en oud), harmonie OBK en het gilde mee.

Afsluiting
Op maandag 15 juni was er de gelegenheid voor een heuse meet&greet met prinses Elsa uit de tekenfilm Frozen. Vele kinderen en een enkele ouder en oma gingen met haar op de foto of verzamelde een handtekening.
Smet op de kermis was het wederom veel te vroeg afbreken van de attracties. Helaas werd daar, geheel onaangekondigd, om 20:00 uur al weer mee begonnen. Veel te vroeg en onacceptabel aangezien er nog best veel kinderen rondliepen met kaartjes voor de ene of andere attractie. Ondanks overleg namens de dorpsraad met exploitanten en afgevaardigde van Duursma, ging het afbreken door. Door dit plotselinge einde van de kermis gingen diverse kinderen en ouders toch met een minder prettig gevoel naar huis.

Kermis 2016 en verder
Dit jaar was het laatste jaar dat de Duursma Groep namens de Gemeente Veghel de kermis organiseerde. Om een vervolg te geven aan de kermissen in de gemeente, is ondertussen een stichting in oprichting waarin de dorpsraden en het centrummanagement zitting nemen. Zij gaan in overleg met de gemeente de kermissen van 2016 en verder, in een nieuwe opzet organiseren. Om dat succesvol te doen is besloten om te proberen diverse nevenactiviteiten naast de kermis op te zetten.
Dorpsraad Keldonk heeft daar dit jaar al een begin mee gemaakt met het darttoernooi. Dit zal komend jaar een vervolg gaan krijgen. Meer ideeën en helpende mensen zijn uiteraard van harte welkom. Deze kunnen zich melden bij een van de dorpsraadsleden.


Foto's