15-06-2015 > Geslaagd darttoernooi kermis

Op zaterdag 15 juni 2015 werd tijdens de kermis in Keldonk het eerste Gesloten Keldonks Kampioenschap Darten georganiseerd door de dorpsraad. Een laagdrempelig gezellig darttoernooi voor iedereen uit Keldonk, Erp en Boerdonk, en iedereen die binding heeft met Keldonk. Nadat 's morgens met het opbouwen van de tent de regen nog met bakken uit de lucht kwam vallen, startte 's middags de eerste poulewedstrijden onder een stralende zon. En die bleef het gehele toernooi schijnen waardoor ook het terras van café-zaal De Oude School mooi vol zat met toeschouwers.

De darters werden middels loting ingedeeld in 4 poules, waarin werd gestreden voor een plekje in de winnaarsronde. Degene die dat niet haalden, kwamen in de verliezersronde. Er werd lekker gegooid en goed gebuurt onder het genot van een biertje (darten blijft immers een kroegensport).
Omdat er in de verliezersonde middels het knock-out systeem drie darters over bleven, hebben die een finalepoule best of 7 gespeeld. De winnaar van de verliezersronde werd uiteindelijk Ronald Vervoort.

Roy v.d. Linden
De knock-out wedstrijden in de winnaarsronde leverde mooie en soms spannende wedstrijden op. Uiteindelijk werd de strijd om de derde plaats gewonnen door Eric v Uden, die in best of 7 met 4-2 van Richard v Berkel wist te winnen. De finale in best of 7 ging tussen Paul Wellens en Roy v.d. Linden. Die wedstrijd eindigde in 4-1, waarbij Roy duidelijk de sterkere was. Hij gooide zelfs een 180 in deze finale en was ook degene die eerder al met 118 de hoogste finish van de dag had gegooid.

Bij de prijsuitreiking, waarbij alle deelnemers van harte werden bedankt voor hun bijdrage aan deze leuke middag/avond, werd onder applaus aan Roy zijn prijzengeld en de trofee overhandigd. Daarna nam Roy de microfoon, dankte de organisatie en stelde zijn prijzengeld ter beschikking aan de organisatie om voor volgende jaar een vervolg te geven aan dit leuke kermisevenement.
Aansluitend werd er nog druk geëvalueerd bij De Oude School binnen, waar The Stingray Boppers met swingende Rock&Roll de dag stijlvol afsloten.




Foto's