30-05 > t Haagje zaait speeltuin in

Noem het burgerparticipatie, burgerinitiatief, groen in eigen beheer, een goed idee of eigen belang ... buurtschap 't Haagje deed het. Zaterdag 30 mei 2015 hebben zij het project Speeltuin D'n Dries tot een fraai einde gebracht.

Eerder al werden in goed overleg met Gemeente Veghel de verouderde speeltoestellen in de 'kleine speeltuin' vervangen en de zandbak aangepast. Net voor carnaval is het gras opnieuw ingezaaid. Dat wilde echter niet geweldig groeien en diverse malen is daar in de buurt over gesproken. Daar moest iets aan gebeuren.

Na met enkele buurtgenoten de koppen bij elkaar gestoken te hebben, zouden we op donderdagavond het karwei klaren: het gras een keer doorzaaien en bemesten. Er bleek echter enorm veel puin en andere rotzooi in de bovenlaag te zitten. En diezelfde bovenlaag was ook nog eens ontzettend hobbelig. Die avond is er alleen puin geruimd en een plan B doorgesproken.

Op vrijdag is nog een grote hoop zwarte grond geregeld, waarna op zaterdagmiddag het echte werk werd geklaard. Met een flink aantal buurtgenoten (jong en oud) is eerst met de zwarte grond de bovenlaag geëgaliseerd. Daarna het gras doorgezaaid en bemest met kunstmest. En natuurlijk moet dat prachtige resultaat gevierd worden met bier, ranja en frikadellen.

Met de materialen die door de gemeente ter beschikking zijn gesteld, is de speeltuin aan D'n Dries nu helemaal klaar.
Het is nu nog even zaak dat de kinderen er een beetje voorzichtig op spelen. Er even niet overheen fietsen en een paar weken in de grote speeltuin gaan voetballen. Dan krijgt het gras de kans om met het voorspelde weer, goed te kunnen groeien.
Daarna is heel Keldonk weer welkom in deze mooi speeltuin.


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen