17-03 > Verkeersinformatie

Hieronder een overzicht van de actuele verkeersituatie in en om Keldonk
17 maart 2015.


- Aa-brug:

aa brug hackerom20150307 1 De Aa-brug Hackerom is sinds ruim 2 weken volledig afgesloten voor alle verkeer. De brug is niet meer veilig en de gemeente zal met plannen komen. Door de gemeente Veghel is aan Dorpsraad Keldonk toegezegd, dat eind deze maand er een plan zal liggen voor een tijdelijke oplossing, met tijdspad en een plan voor een definitieve oplossing.

Dorpsraad Keldonk heeft richting de gemeente haar twijfel uitgesproken over de huidige volledige afsluiting. Voetgangers en fietsers zouden doorgelaten moeten kunnen worden. De route over fietspad De Baars is met name in de avond/nacht een onveilige route, zeker het deel van De Baars naar Erp. Ook is er regelmatig door auto’s gebruik gemaakt van het fietspad, wat niet toelaatbaar en zeker onveilig is.
Intussen zijn daar maatregel voor genomen en deze worden dagelijks gemonitord. Mocht dit geen soelaas bieden, dan worden hier ook betonblokken geplaatst, zodat autoverkeer over het fietspad echt onmogelijk is.


- ZOE:
De Zuidelijke Ontsluitingsweg Erp is definitief van de baan.

logo zo erp Het Veghelse college van B en W wil een pakket aan maatregelen nemen om de verkeers- en leefbaarheidsproblemen in Erp op te lossen. Daarmee wordt definitief een streep gezet door de aanleg van de Zuidelijke ontsluitingsweg.

Het maatregelenpakket bestaat onder meer uit het herinrichten van de N616 tussen Erp en Gemert. Zo gaat de maximum snelheid omlaag van 80 naar 60 kilometer per uur en worden  snelheid remmende maatregelen genomen. Ook aan de Boerdonksedijk worden snelheid remmende maatregelen genomen. In de kom van Erp wordt de N616 ingericht met geluidarme klinkers. Fietsers krijgen er meer ruimte en er komen meer voorzieningen voor voetgangers.

Om de genoemde maatregelen uit te kunnen voeren, wil de gemeente het beheer van de N616 overnemen van de provincie Noord-Brabant. Omdat de N616 geen verbindende functie heeft in het provinciale wegennet, heeft de provincie al aangegeven hier geen bezwaar tegen te hebben.

Het college van B en W heeft het advies van de raadswerkgroep Verkeer Erp betrokken bij de totstandkoming van het pakket aan verkeersmaatregelen voor Erp. De raadswerkgroep bestaat uit raadsleden en heeft de dorps- en wijkraden, EBK/SVBV en ZLTO geraadpleegd over mogelijke oplossingen voor de verkeersproblemen in Erp. Bij het uiteindelijke voorstel zijn draagvlak, budget en doelmatigheid leidend geweest.

Het college van B en W heeft al in het College Werk Programma 2014-2018 aangegeven op zoek te gaan naar alternatieven voor de Zuidelijke ontsluitingsweg. Dit omdat er onvoldoende draagvlak was. De gemeenteraad zal op 16 april 2015 nog een definitief besluit moeten nemen.


- N279 Veghel-Asten:

noc n279 keldonk a50 201503 Op de site van de provincie Noord-Brabant is te zien dat er na overleg met Rijkswaterstaat en de gemeente Veghel een oplossing bij Veghel wordt voorgesteld om uit te voeren. Dit voorstel wordt aangereikt aan het nieuwe college van gedeputeerde staten en aan de Provinciale staten.

Dit is dus geen besluit maar een ambtelijk voorstel, zie de afbeelding onderaan in fotoboek:

  • Tussen Keldonk en Veghel komt een afbuiging van een 2x 1 baans weg over het kanaal ten noorden van Zijtaart richting de A50 ten zuiden van Eerde met een nieuwe op- en afrit.
  • Bij Zijtaart komt een verdiepte ligging.
  • Bij Keldonk blijft de huidige N279 in stand als 2x 1 baans weg.
  • Bij Keldonk komt er een nieuw viaduct ten noorden van Keldonk i.p.v de huidige brug, de verkeerslichten blijven bestaan om de N279 op en af te kunnen.


Deze principe-oplossing wordt de komende maanden met inwoners en partijen in de omgeving besproken.


- N279 Den Bosch-Veghel:

nln279

In opdracht van provincie Noord-Brabant is inmiddels begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding van de N279 tussen ’s-Hertogenbosch en Veghel.

Om ruimte te maken voor de verbreding worden de komende tijd leegstaande panden gesloopt, wordt de bestaande bomenrij langs het tracé op diverse plekken gekapt en worden bomen herplant op andere locaties.
Dit voorjaar worden op een aantal plaatsen extra opstelstroken gerealiseerd. Om deze werkzaamheden mogelijk te maken, wordt de N279noord in maart enkele nachten en een weekend deels afgesloten voor verkeer.

Gedeputeerde Ruud van Heugten gaf donderdag 12 maart in symbolische zin het startschot voor de verbreding van de N279 tussen Veghel en Den Bosch. De officiële handeling vond plaats bij het inmiddels gesloten restaurant De Barones in Heeswijk-Dinther.

De grootschalige verbouwing van de N279noord duurt naar verwachting tot eind 2017. U kunt vanaf 12 maart 2015 het informatiecentrum bezoeken aan het Zuiderkruis 9b in 's-Hertogenbosch. Op maandag 23 maart is er op de CHV Noordkade een informatiebijeenkomst voor inwoners van Veghel en Schijndel. En op 25 maart en op 1 april nog twee bijeenkomsten voor inwoners van Sint-Michielsgestel, ‘s-Hertogenbosch en Bernheze.

Meer info: www.brabant.nl/dossiers


- Kanaal:

n279 kanaal 20140914 Op 5 maart 2015 heeft Koningin Máxima het nieuwe Máximakanaal van de Zuid-Willemsvaart bij Den Bosch naar de Maas geopend. Daarmee is de vaarweg vrij voor grotere schepen. De volgende stap is dat deze straks ook Keldonk passeren op hun weg naar het zuiden.
De opening van dit kanaal betekent in de toekomst zo’n 5.000 minder vrachtauto’s per dag op de weg bij Den Bosch en Veghel.


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen