Goederen- & Dienstenveiling in Keldonk brengt € 29.684,00 op

 

 

Opbrengst komt geheel ten goede aan eeuwfeest en de restauratie van de Keldonkse molen

 

 logo veiling

Goederen- & Dienstenveiling in Keldonk brengt
€ 29.684,00 op.

Het feest kan beginnen in Keldonk. Ook het restauratiefonds van de Keldonkse molen
krijgt als gevolg van de grandioos verlopen Goederen- & Dienstenveiling een flinke financiële impuls. De commissie Keldonk 100 en stichting korenmolen De Hoop Keldonk organiseerden op zondag 16 oktober gezamenlijk een veiling waarbij meer dan 200 goederen en diensten werden aangeboden. Nadat de laatste dienst omstreeks 20.00 uur was geveild kon de eindstand bekend worden gemaakt. De veiling bracht maar liefst € 29.684,00 op.

img 1369 1

^ Hans (links) en Jan Coolen veilen met de nodige humor maar geconcentreerd de verschillende diensten.
(foto: Toon Vissers).

Het is zondagmiddag al vroeg druk in ’t Span. Ruim 40 vrijwilligers zijn voor en achter de schermen druk in de weer om de veiling in goede banen te leiden.
Om 13.00 uur melden zich de eerste kinderen met de door hen gemaakte kijkdoos. Een beetje onwennig lopen zij de sportzaal in waar zij normaal gymmen. Nadat de kijkdoos is ingeleverd bij de jury worden zij door Jong Nederland de rest van de middag vermaakt met een leuk activiteitenprogramma. Dat geeft hun ouders de gelegenheid rustig een keuze te maken uit een van de vele aanbiedingen die worden geveild.

Om half twee opent Burgemeester Mevrouw Adema de veiling. In haar openingswoord wenst zij de aanwezigen veel plezier en de aan de veiling verbonden twee goede doelen veel succes met hun activiteiten. Zij memoreert dat met de opbrengst van de veiling in 2012 een fantastisch en gedenkwaardig eeuwfeest zal worden georganiseerd en dat met elk bod de restauratie van de Keldonkse molen weer een stapje dichterbij komt.

5 kilo kipfilet: “Graag bezorgen in Noorwegen”
De veilingmeesters Jan en Hans Coolen veilen in een rap tempo de eerste goederen en diensten.
Al snel wordt duidelijk dat de aanwezige kopers zich goed hebben voorbereid en weten wat zij graag willen hebben. 5 kilo kipfilet voor € 30,00. Broviand VOF biedt deze kavel meerdere keren aan. Later op de avond wordt er zelfs € 60,00 voor geboden. De koopster glimlacht als zij haar adresgegevens doorgeeft: “Bergen in Noorwegen, ik las in de catalogus dat de filets worden thuisbezorgd!”.

Ook de verschillende taarten van Bakkerij van de Rakt vinden gretig aftrek. De plaatselijke bakker laat zich zelfs verleiden om mee te bieden op de heerlijke taarten uit zijn eigen bakkerswinkel. Gevolg, meer dan € 100,00 voor één taart van 10 tot 12 personen.

Later in de middag nemen Gonny van der Steen en Wilma van Hout de veilinghamer over. Met de nodige charmes kostte het ook hen geen moeite de soms zeer waardevolle zaken te veilen. Van een CV-ketel tot relaxfauteuils, het ging allemaal vlot van de hand. Aan het slot van de avond betraden Gerry van den Broek en Theo Gevers het podium. De veilingcatalogus bevatte nog een groot aantal diensten met een hoog fungehalte. De aanwezige kopers lieten blijken wel zin te hebben in een feestje. De bieding voor een geheel verzorgde BBQ liep op tot € 510,00 en die van bijvoorbeeld een weekend met Bende bè de band naar Altenahr tot zelfs € 750,00.

Aan het einde van de avond kon de organisatie de eindstand bekendmaken. In totaal bracht de veiling € 29.684,00 op.

Commissie Keldonk 100 en Stichting korenmolen De Hoop Keldonk zijn aangenaam verrast door dit prachtige resultaat. Wie de veilingcatalogus er op nog eens na slaat zal zien dat er met medewerking van vele bedrijven en particulieren een gevarieerd aanbod aan te veilen kavels werd aangeboden. Toch had de organisatie in haar meest optimistische inschatting
nooit rekening durven houden met het feit dat de veiling uiteindelijk bijna dertigduizend euro zou gaan opbrengen.

Commissie Keldonk 100 en Stichting korenmolen De Hoop Keldonk danken de bedrijven, particuliere aanbieders, veilingmeesters en alle andere vrijwilligers en natuurlijk hen die op de veiling een goed of dienst hebben gekocht hartelijk voor hun bijdrage aan het schitterende resultaat van de veiling.

De speciaal voor deze veiling ontworpen website www.veilingkeldonk.nl blijft voorlopig nog even in de lucht zodat onder andere de tijdens de veiling door Toon Vissers gemaakte foto’s via internet nog te bekijken zijn.

Uitslag  “Maak de mooiste kijkdoos”; 0-4 jaar Faye Jansen, groep 1 en 2; Bram Peepers, groep 3 en 4; Koen van Hemert, groep 5 en 6; Eline van Dijk, groep 7 en 8; Claudia Hanegraaf.
Uitslag  “Raad de opbrengst van de veiling”; Lenie van den Tillaer

 


Voor meer informatie raadpleeg de website www.veilingkeldonk.nl.