02-09 > Playbackavond en einduitslag zeskamp

Tobbedansen in Keldonk

Team ’t Achtereind prolongeert titel tijdens zevende dorpszeskamp.

“Tobbedansen”, “Wip ‘m over” en “Zet ze blind”; het zijn enkele namen van de spellen waarmee de deelnemers van de Keldonkse dorpszeskamp zich afgelopen zaterdag vermaakten op ’t Plein in Keldonk. Moesten we het tijdens onze vakantie vaak stellen met een aarzelend zonnetje, zaterdag scheen de zon volop en tikte de thermometer bijna de 30°C aan. Het was maar goed dat de organisatie zich door het weer van de afgelopen tijd niet van de wijs had laten brengen. De diverse waterspellen zorgden naast veel spelplezier ook voor de nodige verkoeling. De afsluitende playbackwedstrijd waarmee de dorpszeskamp traditioneel wordt afgesloten was van hoog niveau.

Wat doet die wat groot uitgevallen watermeter zaterdagmorgen op ’t Plein in Keldonk? De bedenkers van de spellen die tijdens de dorpszeskamp in Keldonk werden gespeeld leken zich te hebben voorbereid op een fikse regenbui. Als jurylid Henk Koolen het eerste team de spelregels uitlegt wordt echter duidelijk dat de watermeter onderdeel uitmaakt van een ingenieus spel. Door al lopend een rad in beweging te brengen pompen teamleden water in de watermeter. De meter blijkt op diverse plaatsen lek waardoor de andere leden van het team naar het voorbeeld van Hansje Brinker moeten proberen met behulp van tenen, vingers en bijvoorbeeld neus zoveel mogelijk water vast te houden. Het is een van de zestien spelen waarmee de deelnemers en toeschouwers zich vermaken tijdens de zevende Keldonkse dorpszeskamp.


Playbackwedstrijd van hoog niveau.

’s Avonds maken de teams zich op de voor afsluitende playbackwedstrijd. Het is een cliché, maar de jury had een behoorlijke kluif aan de jurering van de optredens. Met een kwinkslag becommentarieerden Jeroen Vissers en Bart van Berlo na afloop elk optreden. Of het nu de Hill Billies waren met hun vertolking van “The lion sleeps tonight” of de Dames van de Lindekamp met Sugar Lee Hooper’s "De wandelclub", elk optreden had voldoende elementen in zich om als beste te kunnen eindigen. De Hill Billies gingen dit jaar met deze eer strijken. 

Het team Op-twee-na-ladies kreeg uit handen van Keldonks Belang voorzitter Jos Jansen de Rabobank Playbackaward uitgereikt. De jury besloot dat dit zeer vermakelijke optreden de Keldonkse jeugd zeker niet onthouden mag worden tijdens de afsluitende playbackshow van de kindervakantieweek in 2012. 

Het eindklassement van de Keldonkse dorpszeskamp 2011 waarbij zowel de sportieve prestaties tijdens de zeskamp op ’t Plein als het playbackoptreden in de puntentelling werd betrokken, werd aan het slot van de avond aangevoerd door het team van ’t Achtereind. Zij ontvingen voor het tweede jaar op een rij de Mari Koolen wisselbeker.

Stichting AttrActief Keldonk dankt alle sponsoren, deelnemers, juryleden en andere vrijwilligers die op welke manier dan ook hebben bijgedragen aan het welslagen van de dorpszeskamp en playbackwedstrijd 2011.

Een fotoverslag van de Keldonkse dorpszeskamp kunt u vinden op www.dorpszeskampkeldonk.nl  Mensen die na het zien van deze foto´s een spel willen huren; dat kan. Neem voor huur van een of meerdere spellen contact op met Gino Verbakel (0413-310052). 

http://www.dorpszeskampkeldonk.nl/pagina52.html


Uitslag zeskamp & playback

1. ’t Achtereind team
2. Hill Billies
3. D’n auwe merge
4. Team 2 naar spel5
5. Ok polyester denk
6. De Van Loontjes
7. ’t Haagje
8. Team 1 naar spel 2
9. Op-twee-na-ladies
10. Zo! Keldonk
11. De Sware Jongens
12. Jong Nederland Keldonk
13. De Schoolverlaters
14. De Grote Ukkie’s
15. De Driehoeks weide
16. Dames van de Lindekamp

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen