Verloren en gevonden

Gemeentenieuws november 2013


Gevonden voorwerpen? Kijk op www.verlorenofgevonden.nl 

Vanaf 1 december 2013 worden gevonden of verloren voorwerpen door de gemeente niet meer in de krant geplaatst maar geregistreerd op de website www.verlorenofgevonden.nl .
Door registratie via de landelijke website www.verlorenofgevonden.nl kan een verloren voorwerp eerder bij de rechtmatige eigenaar terug komen.

Registratie 
Indien u iets verloren of gevonden heeft, kunt u dit registreren en nakijken op de website www.verlorenofgevonden.nl . Bovendien kunt u via deze website een bewijs wat u nodig heeft voor uw verzekering aanvragen.

Voorwerp gevonden 
Voorwerpen die u gevonden heeft in de gemeente Veghel kunt u thuis bewaren. Mocht u het voorwerp liever afgeven bij de receptie van het stadhuis dan kunt u tijdens de openingstijden terecht.

Vragen 
Als u vragen heeft dan kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum van de gemeente via telefoonnummer 14 0413.


Nederlands paspoort, identiteitskaart of rijbewijs kwijt? 

Vanaf 1 december niet meer naar de politie
Is uw Nederlandse document (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) gestolen of zoekgeraakt? Dan kunt u vanaf 1 december 2013 bij de gemeente terecht. Bij de aanvraag van een nieuw document wordt direct een verklaring van vermissing opgemaakt. Aangifte van vermissing of diefstal is verplicht, ook als u geen nieuw document wilt aanvragen.

Minder rompslomp, meer service
Deze nieuwe werkwijze betekent een verbetering van onze dienstverlening. Om dit mogelijk te maken hebben het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de politie en de betrokken gemeenten zich samen sterk gemaakt. De combinatie van aangifte doen bij het aanvragen van een nieuw document vereenvoudigt de procedure aanzienlijk.

Afspraak maken
Het melden van een vermissing of diefstal moet persoonlijk gebeuren. U kunt hiervoor een afspraak maken via www.veghel.nl/afspraak.

Misbruik voorkomen
Het is belangrijk dat degene die aangifte doet, eventuele andere identificatiedocumenten meeneemt. Zodra de verklaring van vermissing is ingevuld, wordt het vermiste document geblokkeerd om misbruik en fraude te voorkomen. Als er sprake is van een misdrijf, zoals diefstal of inbraak, adviseert de gemeente Veghel om ook aangifte te doen bij de politie zodat de dader opgespoord kan worden.


Marktplaats Keldonk.nl
Een andere plek voor verloren en gevonden voorwerpen is natuurlijk Marktplaats Keldonk.nl. Daarop kunt u zelf, na te zijn ingelogd, uw berichten plaatsen. Daar kunt u ook zelf uw bericht weer verwijderen als het achterhaald of verouderd is. Daarmee kunnen we samen deze veel bekeken pagina up to date houden.