26-04 > Koningsspelen

Afgelopen vrijdag 26 april 2013 was het de koningsspelen, hier werd door vele scholen in Nederland aan mee gedaan.  Het werd georganiseerd door de Antoniusschool en Stichting Keldonks Belang. Om 8.30u werden de kinderen en de ouders die meehielpen verwacht op school om samen met de leerkrachten het koningsontbijt te nuttigen. Ook mochten de kinderen hier aan mee doen, die nog niet op school zitten.
Daarna gingen we met z'n alle rond 9.30u naar het sportpark om de koningsspelen te gaan spelen. Al de kinderen en leerkrachten hadden een dansje ingestuurdeerd op het liedje van kinderen voor kinderen. Dit gebeurde ook door alle andere scholen. Er werd gewacht op het fluitsignaal dat via de radio gegeven werd door prins Willem-Alexander en prinses Maxima. De koningsspelen konden beginnen. Al de kinderen begonnen te dansen, het was heel leuk om te zien.
Op het veld werden allemaal verschillende spelletjes gedaan zoals: zaklopen, ringwerpen, knikkerspel, het snoeprat van fortuin, biljartspel, hoedje wip, gaten kaasspel, schminken etc. Binnen konden de kinderen kroontjes maken, er werd wat afgeplakt en geknipt. Helaas was het weer ons niet zo gezind en gingen we naar binnen voor de afsluiting.
De leidsters Rieky Jans, Petra Bouwe en Hanny van der Heijden, van de peuterspeelzaal werden nog even in het zonnetje gezet. Dit was voor het geld dat Stichting Keldonks Belang geschonken heeft gekregen, van de peuterspeelzaal. Van het geld hebben ze spellen laten maken door Harry van den Biggelaar, ook hij werd natuurlijk in het zonnetje gezet. Daarna konden de kinderen naar huis, wel wat eerder ivm het weer. Het was al met al toch nog een hele leuke ochtend geweest.

Wij willen bij deze iedereen bedanken die tijdens deze koningsspelen meegeholpen heeft.

Stichting Keldonks Belang

 


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen