ZWK Flits (1)





ZWK Flits van 18 december 2014

Met enige regelmaat brengen wij als Zorg en Welzijn Keldonk, een "ZWK Flits"uit, met diverse actuele items.

 

Vragen over de WMO, Jeugdhulp of Participatiewet in 2015?

De manier waarop de zorg en re-integratie in Nederland is geregeld, verandert. Dat is nodig om de voorzieningen toegankelijk, goed en betaalbaar te houden. Daarom draagt de landelijke overheid per 1 januari 2015 diverse taken over aan de gemeenten. Om de inwoners van de gemeente Veghel te informeren over de veranderingen op het gebied van de WMO, Jeugdhulp en de Participatiewet is er een lokale campagne onder het motto ‘Dichtbij’ van start gegaan.

Lokale campagne Dichtbij

Het Rijk is een landelijke campagne gestart met als slogan: ‘Nederland verandert. De zorg verandert mee’. De gemeente Veghel sluit hierop aan met de lokale campagne ‘Dichtbij’. Hierbij wordt zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van lokale voorbeelden.

De afgelopen maanden hebben er regelmatig informatiepagina’s in het huis-aan-huiskrant gestaan over de komende veranderingen. Daarnaast is er een speciale website ingericht met veel achtergrondinformatie: www.veghel.nl/dichtbij. Ook is er een poster ontwikkeld met algemene informatie. Deze is binnenkort terug te vinden op druk bezochte openbare plekken zoals het Stadhuis, de bibliotheek en diverse gemeenschapshuizen. Tot slot wordt er gebruik gemaakt van social media om inwoners te informeren.

Persoonlijk geïnformeerd
De afgelopen maanden zijn de huidige cliënten zo veel als mogelijk persoonlijk of via een brief geïnformeerd over de op handen zijnde veranderingen.

Meer weten?
Kijk dan op www.veghel.nl/dichtbij

Mantelzorgwoning

Het is sinds kort makkelijker geworden om een mantelzorgwoning te bouwen of te plaatsen. Ook het verbouwen van een bestaande schuur tot een mantelzorgwoning is mogelijk. Over de versoepelingen van de regelgeving, de mogelijkheden en de onmogelijkheden, vind u meer informatie in het informatieblad van het Ministerie van binnenlandse zaken en Koninkrijkrelaties.

Heeft u behoefte aan een mantelzorgwoning, ga dan in gesprek met de gemeente, en bekijk wat er voor u mogelijk is.

Flyer Zorg en Welzijn Keldonk

Op 11 december heeft Zorg en Welzijn Keldonk haar flyer gepresenteerd, aan de inwoners van Keldonk. Deze flyer is samen met de Erpse Krant bezorgd. Heeft u hem nog niet gezien, bekijk hem dan hier.

Gastles Lieke Verbrugge over "De Kindertelefoon" op de Antoniusschool

Op 3 december heeft Lieke Verbrugge namens Zorg en Welzijn Keldonk, een gastles gegeven aan groep 7 & 8 van de Antoniusschool in Keldonk over "De Kindertelefoon" Lees hier haar verslag.

Kern met Pit

Wij hebben Zorg en Welzijn Keldonk aangemeld voor het project : Kern met pit 2015.
Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Via de wedstrijd Kern met Pit dagen we bewonersgroepen uit om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren.
De beste ideeën mogen deelnemen aan de wedstrijd. Ben je eenmaal binnen, dan opent dat deuren. Gedurende het uitvoeringsjaar staan ze voor ons klaar met tips en met contacten in ons netwerk. Lukt het ons om het project binnen een jaar af te ronden dan ontvangen we duizend euro.

We weten nog niet, of we ook daadwerkelijk mee kunnen dingen, naar die € 1000,-, maar mogelijk dat we daar binnenkort meer over horen. Wordt vervolgt dus.

Fijne Feestdagen

Tot slot wensen wij u fijne feestdagen toe,

namens Zorg en Welzijn Keldonk

Terug naar ZWK Flits      Naar Zorg en Welzijn Keldonk


Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen