3 december 2014 - Presentatie

                                                                                                                                                                                                                        Vanuit Zorg & Welzijn Keldonk heb ik woens-dagochtend 3 dec. een gastles gegeven aan groep 7/8 over ‘De Kindertelefoon’. Met als doel de kinderen kennis te laten maken en te informeren over de Kindertelefoon, waardoor de drempel verlaagt wordt om anoniem contact op te nemen via de telefoon of chat wanneer ze ergens over willen praten. 

Aan de start van de gastles waren de leerlingen rustig en in afwachting op wat er komen ging.
Al snel werden ze enthousiast en deden ze actief mee met de quizvragen. Een aantal kinderen hadden al een aardig idee waarvoor de Kindertelefoon is. Op de vraag: ‘Wat doet de kindertelefoon met jouw verhaal?’ Dachten sommige echter wel dat het tegen zijn/haar ouders of de politie vertelt zou worden. Of dat we zelfs bij de kinderen thuis langs zouden komen… We hebben de kinderen uitgelegd dat er alleen stappen worden ondernomen als zij hier zelf achterstaan, maar dat we nooit zomaar langs komen.

Tijdens de gastles hebben we kort een filmpje laten zien van verschillende probleemsituaties. De kinderen konden zich goed in de hoofdrolspelers verplaatsen. Aan het eind van de gastles was er ruimte voor vragen. Er werden veel nieuwsgierige vragen gesteld door groep 7/8, zoals wat is het ergste wat je ooit hebt gehoord van een kind of kun je dan niets doen als het kind het zelf niet wil?  kindertelefoon

Tot slot werd de vraag gesteld: ‘Wie van de klas contact op zou nemen met de Kindertelefoon wanneer hij/zij een probleem of vraag heeft?’ Hierbij stak nagenoeg iedereen zijn hand op. Dus ons doel is bereikt!

Voor meer informatie over de Kindertelefoon kunt u terecht op de website: www.kindertelefoon.nl

Zorg & Welzijn Keldonk

Terug naar Zorg en Welzijn Keldonk