NL Doet 20 maart 2015, hartverwarmend

                                                                                                                                                                                                                                                       

In het kader van de landelijke actiedag NL Doet, heeft Zorg en Welzijn Keldonk de handschoen opgepakt en alles uit de kast gehaald om er een mooie dag van te maken op vrijdag 20 maart 2015.

Dit deden zij in samenwerking met het Eetpunt Keldonk en diverse vrijwilligers. Doel van deze dag was, om een leuke gezellige dag te organiseren voor mensen in Keldonk, die wel eens wat extra aandacht kunnen gebruiken en vaak  i.v.m. leeftijd of gezondheid niet  aan de alledaagse dingen en activiteiten kunnen deelnemen. Deze personen zijn door de werkgroep NL Doet, eind februari persoonlijk benadert, om deel te nemen aan deze dag. Daarnaast werden ook de personen, die al gebruik maken van het Eetpunt Keldonk uitgenodigd om zo een gezellige groep mensen bij elkaar te krijgen. Zorg en Welzijn Keldonk is dan ook zeer tevreden met een opkomst van maar liefst 40 personen, met vele nieuwe gezichten.


                                                     
Het was hartverwarmend om te zien, hoe iedereen deze dag heeft beleefd en ervaren. Een dag die begon om 10.30 uur in ’t Span in Keldonk, waar de kinderen van groep 7 + 8 van De Antoniusschool zich al hadden verzameld. Zij hadden namelijk een lekkere verrassing voor de gasten. Zij zijn op woensdagmiddag, verdeeld over 2 groepen flink in de weer geweest om cup cakes te versieren tijdens een workshop. Onder leiding van Astrid Vink heeft iedereen er een fantastische creatie van gemaakt. Vandaag was dan de spannende dag en mochten zij hun zelfgemaakte cup cake aanbieden aan de gasten, waarvan soms hun opa of oma, tijdens het serveren van de koffie. Natuurlijk mochten de kinderen zelf ook een cup cake mee eten met een glaasje fris gezellig tussen de ouderen in. Het was een prachtige manier om jong met oud in contact te brengen.

 nl doet5

Petra Leenders verwelkomde iedereen namens de “Werkgroep NL Doet”. Ze vertelde dat deze dag van NL doet vanuit Zorg en Welzijn Keldonk samen met het Eetpunt Keldonk en een aantal vrijwilligers is opgezet en dat ze blij was dat er zoveel mensen aanwezig waren. Nadat ze het dagprogramma had doorgenomen nam Hans Rijkers, voorzitter van Zorg en Welzijn Keldonk het woord. Hij gaf uitleg over wat we als Zorg en Welzijn Keldonk voor de gasten en voor Keldonk kunnen betekenen als werkgroep. Hij gaf o.a. aan dat ze er zijn om hulp te organiseren, verbindingen te leggen, om zo de leefbaarheid in Keldonk te vergroten, voor een langer leven in Keldonk.


Rond 11 uur was de tijd voor Jo Deckers en Wim Smits, 2 muzikale accordeonisten, die samen met Trees van Geffen het ochtendprogramma tot 12.30 invulden. Trees begon met prachtige op rijm gezette verhalen over “zoals het vruuger waar”. Herkenbare en lachwekkende verhalen in mooie kledij met poffer. Dit paste weer mooi bij de zaal, die ingericht was als vruuger. Afwisselend met Trees speelden en zongen Jo en Wim een liedje, wat weer een beetje paste bij het verhaal. De sfeer was fantastisch. Op een gegeven moment werd er zelfs de polonaise ingezet.

Rond 12.30 werd het feestmaal opgediend in een andere zaal. Daarvan mocht je wel spreken. Er was veel aandacht aan besteed door de catering. Je kon kiezen voor rundvlees- of tomatensoep, aardappelen, rund of kippenvlees, worteltjes, erwtjes en rode kool. Als extraatje had Joke van de Bogaard zich ingezet om een lekker voorgerechtje te maken samen met Antonet, Elianne en Corry. Iedereen kreeg een warm pasteitje aangeboden en tot slot een lekker toetje na met 3 verschillende bavaroises. En dat liet iedereen zich zeer goed smaken.


Nadat iedereen zich had verwend met al die lekkernij, kon men onder het genot van een leuk liedje en muziek door Wim en Jo, nog gezellig napraten onder het genot van boerenjongens of een advocaatje.

nl doet10

Voordat Jo en Wim de laatste 2 liedjes ten gehore brachten vertelde Dorien en Petra, dat iedereen weer welkom is op vrijdag 24 april vanaf ± 10.00 uur tot ± 11.30 uur. Er wordt nog nagedacht welke invulling deze dag precies moet krijgen. Ideeën zijn dan ook van harte welkom. Gedacht wordt aan een soort trefpunt, zoals dat er vroeger ook een was. Laagdrempelig waar mensen kunnen komen om bijvoorbeeld een kaartje te leggen, te biljarten of handwerken of gewoon om te buurten. De ideeën zijn nu om dit 1 keer per maand te doen, maar als er behoefte aan is, zou het vaker kunnen. Het wordt georganiseerd voorafgaand aan het Eetpunt Keldonk, zodat mensen die mee willen eten kunnen aansluiten. Deze dag zal nog nader worden uitgewerkt en dan hoort iedereen er weer meer van. Als herinnering kreeg iedereen een bonbon mee naar huis als bedankje voor hun komst met daaraan een kaartje waarop de datum van 24 april al was vermeld. Zorg en Welzijn Keldonk zien iedereen weer graag terug op deze dag.


 

nl doet11

Deze dag was niet mogelijk geweest zonder de inzet van de vele vrijwilligers. Hiervoor vroeg Jo Relou, zelf gast, een applausje namens de aanwezigen voor ieders inzet van deze mooie dag. Het programma werd rond 15.00 uur afgesloten door Dorien van Zutphen met de woorden bedankt en heel graag tot ziens. Wij deden het en doen het voor u.

Zorg en Welzijn Keldonk, Eetpunt Keldonk en vrijwilligers uit Keldonk

Met dank aan onze sponsors:

nl doet12

terug naar diverse                                ga naar zorg en welzijn Keldonk


Foto's