11-07 > Besluit GS over aanpak N279

Besluit GS: Gedeputeerde Staten neemt voorstellen N279 over

Op dinsdag 11 juli 2017 hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant een definitieve keuze gemaakt betreffende het voorkeursalternatief voor de aanpassingen N279 tussen Veghel en Asten. Het traject wat als voorstel vanuit gemeente Meierijstad is ingebracht is daarbij overgenomen.

Toekomstbestendige N279

Een en ander betekent dat de N279 toekomstbestendig wordt aangepakt, waarbij de aansluitingen en kruisingen ongelijkvloers worden gemaakt. De N279 blijft voor nu grotendeels 2x1-baan, behalve het deel van het huidige tracé bij Veghel. Dat wordt uitgebreid naar 2x2 rijstroken met gelijkvloerse aansluitingen.

Besluit GS Keldonk

De basis van het voorkeurstracé waar nu toe is besloten bestaat uit een aantal onderdelen, genoemd per dorp/stad. Voor Keldonk staat in dat basispakket (zie ook de detailkaart en klik op Keldonk):
Aansluiting Keldonk wordt in noordelijke richting verplaatst. De N279 blijft op maaiveld, waarbij de brug over de Zuid-Willemsvaart wordt gecombineerd met de aansluiting op de N279, en er komen gescheiden rijbanen voor fietsers op het viaduct.
De provincie onderzoekt, samen met de gemeente Meierijstad, of een aparte fietsbrug over de Zuid-Willemsvaart bij de bestaande brug bij Keldonk - binnen het beschikbare budget - mogelijk is.

Kortweg:
De aansluiting op de N279 en de brug over de Zuid-Willemsvaart worden gecombineerd aan de noordzijde van Keldonk voor alle verkeer. Ter plaatse van de brug wordt het fietsverkeer gescheiden van het gemotoriseerde verkeer door middel van gescheiden rijbanen voor fietsers.

Planning N279

Als eigenaar van de weg heeft het provinciebestuur bij deze een definitief besluit genomen over het tracé. Dat gaat nu verder in detail uitgewerkt worden in een Provinciaal Inpassingsplan (PIP). Naar verwachting wordt dit PIP in 2018 vastgesteld waarna het open staat voor de gebruikelijke beroepsmogelijkheden. Vanaf 2020 staat de uitvoering van de plannen op de planning.


Lees het gehele persbericht op www.brabant.nl

.



Foto's