​22-06 > Meierijstad kiest variant Noord

Raad Gemeente Meierijstad kiest voor variant Noord

Tijdens de raadsvergadering op donderdag 22 juni 2017 hebben de coalitiepartijen Team Meierijstad, CDA, VVD en PvdA de voorkeur uitgesproken voor variant Noord voor de ombouw van de N279. Wethouder van verkeer Harry van Rooijen zal aanstaande maandag aan de stuurgroep van de provincie gaan mededelen, dat Gemeente Meierijstad meedoet in de plannen van de N279. En dat zij graag de variant Noord in die plannen opgenomen zien worden.

Variant Noord

Variant Noord is de variant waarbij de op en afrit met volwaardige oversteek over het kanaal, op 400m ten noorden van de bestaande ophaalbrug in Keldonk komt te liggen. Er hoort een parallelstructuur bij te komen liggen. Eentje vanuit Keldonk naar die nieuwe aansluiting. En eentje aan de west-zijde van het kanaal om vanaf die nieuwe aansluiting N279 naar industrieterrein Doornhoek te kunnen.
Er komt extra aandacht voor een oost-west fietsverbinding voor Keldonk. Onderzocht moet worden of die gecombineerd wordt met de oversteek of dat er een separate fietsbrug elders komt.

Afbeelding: zoekgebied variant Noord

Aanvullende garanties

Via een aanvullend raadsvoorstel worden er wel extra garanties gevraagd om later maatregelen te kunnen treffen betreffende Rembrandtlaan, NCB-laan en parallelweg A50. Belangrijk is ook dat gekeken wordt naar de leefbaarheid en gezondheid van de wijken langs de N279.

Meest optimale keuze

Helaas is de nu gekozen variant niet de meest optimale voor de leefbaarheid van Keldonk en Meierijstad. Wel kunnen we als dorp tevreden zijn met wat door alle inspanningen van de dorpsraad en alle betrokken inwoners tot nu toe is bereikt. Vanaf maandag is het aan de stuurgroep van de provincie om te bekijken of ze deze keuze van Meierijstad gaan opnemen in hun plannen.

Overleg dorpsraad

Ondertussen zal de dorpsraad de ontwikkelingen van de plannen blijven volgen. Lees de berichtgevingen op www.keldonk.nl of via de notulen. En als er behoefte is, is het nog steeds mogelijk om met de dorpsraad in overleg te gaan. Voorafgaand aan elke dorpsraadvergadering is er het inloopkwartiertje (van 20:00-20:15 uur). Loop gerust even binnen. Een afspraak maken mag natuurlijk ook.


Klik hier om de video van de raadsvergadering terug te bekijken of om alle bijhorende stukken te kunnen inzien.
Klik hier voor het amendement (pdf) van de coalitiepartijen met daarin hetgeen is voorgesteld.