Het laatste carnavalsnieuws van CS de Paplippels


Het carnavalseizoen 2023 is weer begonnen. Voor CS de Paplippels is dat altijd in het tweede weekend van het nieuwe jaar met de pronkzittingen. Hieronder meer nieuws daarover, en over het inschrijven voor de optocht.

Kaartverkoop pronkzittingen

Vrijdag 13 en zaterdag 14 en januari is het tijd voor het pronkzitting weekend van C.S. de Paplippels. Twee avonden vol met spetterende optredens, feest, gezelligheid en natuurlijk de onthulling van het nieuwe prinsenpaar.
De kaartverkoop is zaterdag 7 januari van 13:00 tot 14:00 uur in ’t Span. Om 12:30 uur gaan de deuren open. Kaarten kosten € 12,50 per stuk (max. 6 kaarten per persoon, pinnen is mogelijk). Zorg dat je op tijd bent, want op = op!

Inschrijven optocht Paplippelland

Op carnavalszaterdag 18 februari gaat om 13.30 uur de optocht van Paplippelland weer van start. Deze prachtige optocht, met vertier voor jong en oud, is weer terug in de Keldonkse straten! Van leuke en spontane ideeën bij de loopgroepen tot aan prachtige praalwagens, zien we ieder jaar weer hoeveel tijd de deelnemers investeren om de optocht tot een succes te maken.
Komt u uit Keldonk of uit de aanliggende dorpen, dan kunt u zich inschrijven voor deze optocht. Direct na de optocht zullen rond 16.30 uur de prijzen worden uitgereikt in Gemeenschapshuis ’t Span, Kampweg 2 te Keldonk. De prijsuitreiking start met de buitendorpse wagens, daarna de Keldonkse wagens en dan de overige categorieën.

Deelnemers aan onze optocht dienen zich vooraf in te schrijven. De inschrijfavond is op donderdag 19 januari tussen 19.00 en 20.30 uur in Gemeenschapshuis ’t Span, Kampweg 2 te Keldonk.

Wat dient u mee te brengen:

  • Inschrijfformulier: digitaal ingevuld, in 2-voud uitgeprint en ondertekend.
  • Inschrijfgeld: €10
  • Chauffeursverklaring: digitaal ingevuld, uitgeprint en ondertekend (GEEN chauffeursverklaring betekent GEEN deelname! Dit wordt door de politie gecontroleerd.)
  • Kopie rijbewijs chauffeur
  • Bouwtekening / foto’s wagen

Alle benodigde formulieren zijn te downloaden via www.paplippels.nl: inschrijfformulier, chauffeursverklaring, reglement van de optocht, reglement verkeersregels en verkeersregels (RVV 1990).

We geven maximaal 25 startnummers uit, waarvan 5 grote wagens. Deelnemers uit Keldonk hebben voorrang. Overige startnummers worden uitgegeven nadat alle aanmeldingen zijn bezichtigd. Wagens moeten carnavalesk iets toevoegen aan de optocht en worden gebouwd in de omliggende dorpen en door mensen uit de omliggende dorpen. Is dit volgens de beoordelaars niet het geval, dan krijgt u geen inschrijfnummer en geen toegang tot de optocht.

Er mogen maximaal 30 deelnemers per startnummer deelnemen. Bij grotere aantallen wordt u uitgesloten van deelname en wordt deze uitsluiting doorgegeven aan andere optocht commissies binnen de gemeente Meierijstad, waarmee u automatisch ook daar uitgesloten bent.

C.S. de Paplippels