Winnaars Keldonkse Biljartkampioenschappen 2020

Bert van Helvoort wint Keldonkse Biljartkampioenschappen 2020

Keldonkse Biljartkampioenschappen weer geslaagd.

Het was weer twee weken druk in `t Span met de Keldonkse Biljartkampioenschappen 2020. In deze dertiende editie ging het gemiddelde flink omlaag. Vooral in de A klasse was het gemiddelde matig. De deelnemers in de klassen B en C konden nog redelijk hun gemiddelden halen. De dames speelden iets hoger. De gezelligheid was er niet minder om, en dat is het belangrijkste. Er werd flink gestreden om de eerste plaatsen in de vier klassen A-B-C-D.

Klik hier voor het speelschema met alle uitslagen (pdf)
Klik hier voor het resultatenoverzicht (pdf)

Heren C: Fabian Meulendijks (12) tegen Martien Rijkers (15)

Bij de C klasse was het Fabian Meulendijks (prins Fabian dun Urste) met 12 caramboles tegen Martien Rijkers 15 caramboles die de finale speelden. Beiden starten niet goed. Na 3 beurten was het nog 0-0 . Na 4 beurten begon men de caramboles te maken en gaven ze elkaar niets meer toe. Ze stonden dan na 20 beurten gelijk en moesten verlengen met 5 beurten. Martien was daarin de sterkste en won. Martien Rijkers won met 207% tegen Fabian 192 %.

Dames: Wilma vd Tillaart (16) tegen Rita vd Hurk (13)

De tweede finale was voor de Dames en ging tussen Wilma vd Tillaart 16 caramboles en Rita vd Hurk 13 caramboles. Het was Rita die goed van start ging met 9 caramboles tegen 1 van Wilma na 4 beurten. Wilma kwam iets korter bij na 10 beurten. Maar Rita maakte ook haar caramboles en kon voorkomen dat Wilma nog kans maakte. Rita van de Hurk won met 185 % tegen Wilma 113 %.

Heren B: Jan vd Steen (26) tegen Jan Kuijpers (24)

De derde finale ging voor de B klasse tussen Jan vd Steen 26 caramboles en Jan Kuijpers 24 caramboles. Het was Jan vd Steen die goed ging. Na 5 beurten was het al 11 -1 voor Jan vd Steen. Jan Kuijpers kwam geheel niet in de wedstijd. Jan vd Steen bleef met regelmaat zijn caramboles maken en won eigenlijk te makkelijk van Jan Kuijpers. Jan vd Steen won met 115 % tegen Jan Kuijpers 50 %.

Heren A: Bert v Helvoort (40) tegen Cor Rijkers (35)

De grote finale was voor de A klasse. Bert v Helvoort 40 caramboles en Cor Rijkers 35 caramboles. Deze twee waren aan elkaar gewaagd. Dat bleek wel in de wedstijd. Om beurten namen ze een lichte voorsprong . In de 14e beurt deelde Bert de klap uit met een serie van 11 caramboles. Cor kwam nog iets terug maar moest de winst toch aan Bert over laten. Bert van Helvoort won met 98 % tegen Cor 89 %.

Dank

Wij willen iedereen bedanken.
Voor de bekers: Vakgarage A vd Linden, Installatiebedrijf M koolen, Brugmans Vloeren en vd Berg Biljarts.
Voor diversen prijzen: Bakker vd Rakt Keldonk, Eetcafè De Sluis Keldonk, Jan Linders Erp, De Chinese Muur Erp, A.H. Erp, Coop Compact vd Leij Ysselsteyn.
Huub van Hees voor de foto’s.

Verder iedereen bedankt voor de medewerking.

Namens Bestuur `t Span en Biljartclub 't Spant Erom.

De wedstrijdorganisatie Cor, Rita en Riny               

Foto's