Winnaars Keldonkse Biljartkampioenschappen 2016

Weer een geslaagd biljartkampioenschap in Keldonk

Gemeenschapshuis `t Span was weer twee weken bezet door biljarters. Met een record aantal van 48 deelnemers aan de Keldonkse Biljartkampioenschappen 2016.
Bijna alle spelers speelden boven hun gemiddelden. Bij de heren A en C was 200% regelmatig te zien. Ook dit jaar weer tien dames in het toernooi. En ze deden niet onder voor de heren.
Na zeven dagen met voorronden werden de finalisten bekend. Op vrijdag 4 maart begon om 19.00 uur de eerste finale wedstrijd.

Finale heren klasse C

Theo Jans (13) tegen Riny Bunthof (16). Theo mistte de eerste beurt. Riny gaf daar goed antwoord op met 3 punten. Maar Theo liet het hier niet bij en na 8 beurten was het 18-7 voor Theo. Na 14 beurten kwam Riny wel iets korter bij 25-18. Theo bleef wat uit lopen en won met 32-23. Ze hadden beiden goed gespeeld.
Theo Jans 246% en Riny Bunthof 144%

Finale dames

De tweede wedstrijd was de eindstrijd tussen de dames. Leny Bongers (8) tegen Gonny v/d Steen (14). Leny startte niet goed en Gonny wel. Na 6 beurten was het 0-6 voor Gonny. In de 8ste beurt begon Leny met haar inhaalrace en in de 11de beurt was het gelijk. Leny bleef door gaan met punten maken en liep hier door uit. Gonny had geen antwoord en Leny won met 14-18. Beiden toch goed spel laten zien.
Leny Bongers 175% en Gonny v/d Steen 129%

Finale heren klasse B

De derde wedstrijd heren B. Huub v Hees (25) tegen Wim Rooyakkers (24). Huub begon goed en Wim bleef achter. Na 5 beurten was het 6-2 voor Huub en die bleef uitlopen. Na 9 poedels van Wim was het in de 12de beurt 15-2 voor Huub. Na 5 poedels van Huub kon Wim iets terug doen maar niet voldoende. Ze gaven elkaar geen kado`s en speelden hierdoor allebei onder hun gemiddelden. In de 18de beurt was het 17-8 voor Huub.
Huub wist in de 19de beurt er 10 te maken waardoor hij meteen boven zijn gemiddelden kwam. Wim kon de gehele wedstrijd niet aan de gang komen en bleef op 9 punten staan. Huub won daar door met 27-9.
Huub v Hees 108% en Wim Rooyakkers 38%

Finale heren klasse A

De laatste wedstrijd was de finale heren klasse A. Cor Rijkers (39) tegen Ad v/d Tillaart (39).
Beiden begonnen goed en het ging gelijk op. In de 10de beurt was het toch Ad die iets voor kwam 13-21. Cor kwam weer iets terug in de wedstrijd en in de 15de beurt was het weer 31-32. Het bleef spannend tot het einde.
In de 18de beurt was het 37-37. De laatste beurt was de beslissende beurt waarbij Cor op 40 en Ad op 38 stond. Cor maakten 2 punten en kwam op 42 waardoor Ad er 5 moest maken in de nastoot. Ad slaagde daar niet in. Het was een zeer spannende wedstrijd waarbij Cor won met 42-39.
Cor Rijkers 108% en Ad v/d Tillaart 100%

Alle winnaars op een rij. Vlnr.: Theo Jans, Leny Bongers, Cor Rijkers en Huub van Hees

Dank

Wij willen iedereen bedanken.
Vakgarage A vd Linden – Installatiebedrijf M Koolen - Vd Berg Biljarts Boekel en Brugmans Vloeren voor de bekers.
Bakker vd Rakt Keldonk - Maikel vd Leij Coop IJselstein - Jan Linders Erp en Albert Hein Erp voor de prijzen van de Loterij.
Huub v Hees voor de foto's.
En natuurlijk alle deelnemers voor de medewerking en het publiek voor hun komst.

Namens 't Span en biljartclub 't Spant Erom iedereen bedankt en tot volgend jaar!

De wedstrijdleiding: Cor Rijkers en Riny Bunthof

Klik hier om de uitslagen van alle gespeelde wedstrijden en finales te bekijken.
Klik hier voor het resultaten-overzicht.


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen