Oud papier vanaf 2022

Wijziging ophaaltijden oud papier vanaf 08-01-2022

 In 2022 wordt het oud papier in Keldonk weer huis aan huis opgehaald door CS de Paplippels. Dit gebeurt standaard op de 2e zaterdag van de maand. Voorheen startte deze inzameling om 9.00 uur. Dit is met ingang van 8 januari 2022 (de eerstvolgende ophaaldag) vervroegd naar 8.30 uur. Zorg er dus voor dat u het oud papier dan ook aan de weg heeft staan. Er wordt niet altijd eenzelfde route gereden waarmee het dus niet zeker is dat de inzameling op hetzelfde tijdstip bij u langs komt.

Losse container

Op de ophaaldag staat er tussen 8.00 uur en 12.30 uur een grote container bij restaurant ‘De Sluis’ waar u zelf uw oud papier naar toe kan brengen.

Aanbieden

Graag willen we u verzoeken om het papier zoveel mogelijk in dozen aan te bieden die dicht gemaakt worden. Dit voorkomt dat het papier, de tijd dat het aan de weg staat en tijdens het laden, niet overal heen waait. Wanneer het regent of regen voorspeld wordt gelieve het oud papier niet veel te vroeg langs de weg te zetten. Mocht dit niet lukken dan graag afgedekt aanbieden.

Wat mag er wel en wat niet bij het oud papier

Kranten, folders, enveloppen, wc-rolletjes en kartonnen dozen: het mag allemaal bij het oud papier. Papier dat u aanbied, moet schoon en droog zijn. Gebruikte tissues, mondkapjes, drankverpakkingen, vieze pizzadozen of geplastificeerde voederzakken horen dus niet bij het oud papier. Geplastificeerd papier kan niet gerecycled worden en hoort bij het restafval. Drankverpakkingen horen bij het plastic afval. 


Foto's