MVC De Sticks bestaat 80 jaar

80 jaar De Sticks: jubileum vliegen en bbq

Modelvliegclub De Sticks bestaat 80 jaar. Dat hebben de leden gevierd met een dag jubileumvliegen en een barbecue. Dat gebeurde op zaterdag 15 juli 2017. Daarmee werd stil gestaan bij het feestelijke feit van het 80 jarig bestaan. Er werden enkele jubilerende leden in het zonnetje gezet en alle leden kregen een handig presentje.

In 1937 begonnen als 'De Bleekvlieger'.

Maar in 1934 begon Marinus van den Elsen al met het bouwen van zijn eerste modelvliegtuigjes. Een frame van latjes en karton, beplakt met dun papier. Snel daarna volgden een paar vrienden en gingen ze samen bouwen en zweven.

In 1937 besloten de 8 vrienden contributie (10 cent per week) te gaan vragen voor het kunnen betalen van de materialen. Met Piet van den Heuvel als eerste penningmeester was hun 'club' een feit. Ook lieten zij zich inschrijven bij de KNVvL. Daarmee kwamen de ontwikkelingen van de Keldonkse modelluchtvaart in een stroomversnelling.

Lees de serie verhalen over 80 jaar De Sticks op hun website.


Interesse in het modelvliegen? Kom gerust eens een keer kijken op vliegveld 'De Bleek' aan de Boerdonksedijk 30A. Van zaterdag 29 juli t/m zaterdag 5 augustus houden de leden daar weer hun jaarlijkse kampeerweek en zal er volop gevlogen worden.Foto's