Lentekriebels 18 maart 2016 (nu met foto's)

Als bestuur van ZLTO en de Vrouwen van Nu Keldonk waren we op zoek naar een alternatief voor de Oudejaarsborrel, en kwamen op het idee om in het voorjaar een bijeenkomst te organiseren voor onze leden.


Deze bijeenkomst kreeg de naam "Lentekriebels"

Maar liefst 66 personen vonden het leuk om zich hiervoor op te geven.

In de sfeervollere zalen 1-2 van het Span werden we verwelkomd met koffie/thee en een lekkere paastompoes. Na de koffie en wat buurten werd de avond geopend door Tiny Verhoeven, met een mooi gedicht.

Daarna was het woord aan Hans Rijkers om de activiteit van die avond uit te leggen.Hij had samen met Irma van de Acker een leuk spel in elkaar gezet, wat ook op tv te zien is, namelijk de jongens tegen de meisjes.

Er moest in de zaal wat verhuisd worden met tafels en stoelen tot we 4 groepjes hadden, 2 mannen groepjes die zich de lammetjes en de Haasjes mochten noemen en 2 vrouwen groepjes met de naam de Veulentjes en de Kuikentjes.
Het was toen voor de meeste al duidelijk; we gaan het spel mannen tegen de vrouwen spelen! Het was een gezellige boel door de spontaan geroepen antwoorden. Maar ook een serieuze strijdt tussen de mannen en de vrouwen, waarbij de vrouwen de leiding namen tot aan het finalespel.
De finale ronde was man tegen vrouw, en delfde de vrouwen na een hele serie vragen het onderspit doordat ze een voor een het strijdtoneel moesten verlaten. Uiteindelijk kwamen de mannen dan ook als eindwinnaar uit de strijdt.

De eer is dan ook voor de Mannen.

Maar zoals alle vrouwen wel weten; achter elke sterke man, staat zijn steun en toeverlaat, een vrouw! Zij waren het ook die iedereen van lekkere zelfgemaakte hapjes voorzagen. Na dit spannende spel werd de avond officieel afgesloten door Frans Kuipers, die iedereen bedankte voor de hulp en inzet om er een fijne avond van te maken. Daarna kon er nog gezellig worden nagebuurd en konden mannen en vrouwen terug zien op een geslaagde avond.


Foto's