De boeren in Keldonk op tour gezellig

Het is altijd gezellig met Boer on tour in Keldonk. En dat was dit jaar niet anders. Het was nog wel een hele tour om iedereen in de Heilige Mis te krijgen van 9 uur, om de overleden leden te herdenken. Maar dat mocht de tour niet drukken, want om 11 uur stroomde alle achtergebleven leden in grote getale binnen, want ook zoals 2 jaar geleden was het opkomst percentage hoog.

Bij Tiny en Annie werd iedereen onthaald met cake en koffie alvorens we in 2 groepen een rondleiding kregen over het bedrijf. Annie vertelde alle in en outs over schimmels. Over voedingsbodems voor de reuze champignons en over de vele vluchten. En dan waren er ook nog de mollen die soms infiltreerde. En hoe deze werden ontmaskerd en geëlimineerd. En om zelf te proeven hoe lekker de reuze champignons wel niet zijn, mochten we van de laatste vlucht er zelf wat plukken en oppeuzelen. Tja verser kan je ze niet hebben. En lekker Joh.

Ondertussen was Tiny een rondleiding aan het geven bij de kippen. Allemaal gekleed in witte overall en plastic schoenen, want veiligheid voor alles. Het was namelijk niet de bedoeling dat de kippetjes een katertje zouden oplopen. Kippetjes die werden opgefokt voor een ander waar ze eitjes gaan leggen.Maar zover was het nog lang niet. Wist u dat een bruine kip geboren wordt uit een ei ? Een ei dat gelegd wordt door een witte kip en bevrucht is door een zwarte kip ? Ja er gaat een wereld voor je open op een kippenfarm. En het fijne is, er valt altijd wel wat de kakelen, al is het maar over die witte gasten die hun ogen uitkeken met die leuke kippetjes.

Rond 13.30 trok de tour verder naar Dennis en Inge. Daar stond de BBQ en een drankje op ons te wachten. En tegelijkertijd gezellig bij- en napraten over het mooie boerenleven. Voor de een nog toekomst gericht en voor de ander afbouwend. Maar goed om het met je collega’s te kunnen bespreken, want feestjes waar je met meerdere collega’s bent worden helaas steeds zeldzamer.

Rond 17.30 sloot de voorzitter Frans Kuijpers de dag af en bedankte hij Tiny, Annie, Dennis en Inge voor hun gastvrijheid en overhandigde hij hun een bloemetje en een lekker drankske. Ook Frans kreeg applaus voor al het goede werk voor Boer on Tour 2019.

Als ZLTO dorpscommissie Keldonk kijken we terug op een geslaagd “Boer on Tour 2019” en kijken we alweer uit naar onze volgende in 2021 waar we hopelijk iedereen weer mogen ontmoeten op een nieuwe locatie.


Foto's