AAN(ge)DACHT - NL Doet Keldonk


Het was een mooie vrijdagmorgen 10 maart. Met hart voor de zaak, trok Keldonk erop uit, om mee te doen met NL Doet. Vrijwilligers waren al vroeg uit de veren om alles voor te bereiden. De hartjes, de steentjes, plak, labeltjes, kleedjes over de tafel, om rond 10.00 uur van start te kunnen gaan.

Het was prachtig om te zien, dat er zoveel moois werd gemaakt voor een ander. Vele hartjes werden omgetoverd tot leuke creaties, gemaakt vanuit het hart, om het hart te verwarmen van een ander. Vele wisten al voor wie ze het maakte, en andere maakte het gewoon voor een ander, die zijn of haar hart aan een ander mocht geven.

Want iedereen verdient AANDACHT

Vrijwilligers hebben op vrijdagmiddag en zaterdagmorgen nog hard moeten werken om alle 132 hartjes te voorzien van een inwaslaag voor de finishing touch. Dat bleek toch nog een beetje onderschatte klus te zijn. Maar ook die klus werd geklaard door de vele vrijwillgers, zodat zondag 12 maart, alles weer hard en droog was.

Het was hartverwarmend om te zien, dat 't zondagmorgen gezellig druk was in 't Span in Keldonk. Vele keldonkenaren waren er op uit getrokken met het prachtige weer, om een mooi hartje uit te zoeken. Hartjes met liefde gemaakt om met nog meer liefde te geven aan iemand die het wel verdiend. Hierdoor krijgt de afsluiting van NL DOET 2017 nog een leuk na effect, doordat de komende tijd her en der hartjes worden bezorgd, recht uit het hart. Hoe mooi kan het zijn.


En terwijl mensen genieten van een lekker kopje koffie en zelf gebakken cake of taart door mensen uit Keldonk, draait Radio Auwe Meuk (Laurence Verbakel) een hartverwarmend muziekje. Sommige bezoekers lieten zich dan ook verleiden om een klein intiem dansje te doen. Zo fijn, gewoon genieten!

Kortom NL DOET 2017 was weer fantastisch. Namens Zorg en Welzijn en 't Trefpunt Keldonk bedankt, met name de leraren en kinderen van De Antoniusschool Keldonk, die vrijdagmorgen om het half uur met een groepje een persoonlijk hartje kwamen maken, alsmede bewoners van het Thomashuis. En natuurlijk alle vrijwilligers, taartenbakkers e.a. die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Fijn dat we op jullie kunnen rekenen.


Foto's