Winnaars Keldonkse Biljartkampioenschappen 2017

Mooi biljartkampioenschap in Keldonk

In gemeenschapshuis `t Span werd weer twee weken lang gestreden voor de Keldonkse Biljartkampioenschappen 2017.
Er werd dit jaar hoog gescoord. Iedereen deed zijn best om in de finale te komen. In 4 verschillende klassen, waaronder wederom een damesklasse (met 8 deelneemsters), werden in 7 dagen tijd de voorrondes gespeeld. Na die zeven speeldagen waren de finalisten bekend. Op vrijdag 17 februari om 19.00 uur kon de eerste finale wedstrijd beginnen.

Finale heren klasse C

De eerste finale die werd gespeeld ging tussen Ben Beks (19) en Leo vd Boogaard (16). Ben maakte met regelmaat zijn punten en Leo bleef iets achter. Na 12 beurten was het 19-6 voor Ben. Leo kon na 15 beurten toch nog iets terug komen maar het was te laat. Ben maakte weinig fouten en kon de partij makkelijk naar zich toe trekken. Uiteindelijk won Ben met 30 = 158% tegen Leo 16 = 100%. Beide goed gespeeld.

Finale dames

De eindstrijd tussen de dames ging tussen Rita vd Hurk (11) en Vera v Loon (10). Geheel in biljartoutfit kwamen de dames op, wat zeer leuk was. Vera mocht beginnen en maakte de opstoot. Na 5 beurten was het 3-2 voor Rita. Vera kreeg niet de gemakkelijkste ballen en Rita miste nipt enkele beurten. Na 10 beurten was het toch Vera die iets voor kwam met 6-4. Rita kon niet in haar spel komen en Vera liep een puntje verder uit. Na 18 beurten kwam Rita toch nog terug en daarmee ook de spanning in de wedstrijd. In de nastoot moest Rita er één maken om gelijk te komen. Maar die miste ze waardoor Vera won met 10 = 100% tegen Rita 10 = 91%. Het was een zeer leuke wedstrijd.

Finale heren klasse B

In de derde wedstrijd heren B streden Jan vd Steen (23) tegen André vd Heijden (21) tegen elkaar. Jan en André waren in goede doen. Na series van 6 en 7 was het na 10 beurten 28-20 voor Jan. Na 15 beurten mistte Jan een paar beurten en liep André weer wat in. Het bleef spannend. In de 17e beurt liep Andrè iets uit naar 30-29. Jan miste zijn 18e beurt nipt en André maakte er 35-30 van. In de nastoot van Jan wist hij er nog 5 te maken maar dat was net niet genoeg. Daardoor won André met 35 = 167% van Jan met 35 = 152%. Goede en spannende partij van beide spelers.

Finale heren klasse A

De laatste wedstrijd was de finale heren klasse A. Bert v Helvoort (42) tegen Jan Bouwe (56). Bert mocht beginnen en startte met 2 en 11. Jan antwoordde met 2 en 3. Na 5 beurten was het 16—15 voor Bert. Na 7 beurten miste Jan nipt waardoor hij niet bij kwam. Na enkele missers van beide spelers was het in de 10e beurt 30–28 voor Bert. Na 15 beurten liep Bert uit naar 43—38. In de 16e beurt wist Jan iets terug te doen met een serie van 14 punten. In de laatste beurt was het nog spannend met 67 voor Jan en 58 voor Bert. Jan maakte er nog 8 maar dat was net niet genoeg. Bert won met 58 = 138% van Jan met 75 = 134%. Een geweldige wedstrijd, een echte finale.

Alle winnaars 2017. Vlnr.: Ben Beks, Vera v Loon, Bert v Helvoort en André vd Heijden

Dank

Wij willen iedereen bedanken.
Vakgarage A vd Linden – Installatiebedrijf M Koolen - Vd Berg Biljarts Boekel en Brugmans Vloeren voor de bekers.
Bakker vd Rakt Keldonk - Maikel vd Leij Coop IJselstein - Jan Linders Erp en Vd Berg Biljarts Boekel voor de prijzen van de Loterij.
Huub v Hees voor de foto's.
En natuurlijk alle deelnemers voor de medewerking en het publiek voor hun komst.

Namens 't Span en biljartclub 't Spant Erom iedereen bedankt en tot volgend jaar!

De wedstrijdleiding: Cor Rijkers en Riny Bunthof

Klik hier om de uitslagen van alle gespeelde wedstrijden en finales te bekijken.
Klik hier voor het resultaten-overzicht.


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen