Huiskamer idee 't Span zo goed als klaar

Weet u het nog ? Op de openbare dorpsraad vergadering van 7 oktober 2015 lieten wij u onderstaande film zien, die hoorde bij de subsidieaanvraag voor het Doe Budget van de Provincie Noord Brabant. Ook presenteerde wij u dat de gemeente Veghel de cofinanciering van € 2000,- uit het leefbaarheidsbudget had toegezegd.


Begin januari 2016 hadden we ook de goedkeuring binnen van de Provincie Noord Brabant voor de toekenning van een subsidie van €1956,-. De ideeën voor een huiskamersfeer konden we dus verder uitwerken. Dit hebben we gedaan in overleg met de Vrijwilligers Centrale Keldonk en het bestuur van het Span. Daarnaast hebben we ook professionele hulp ingeroepen bij Bouwe vloer en raamdecor voor advies om de juiste combinaties en kleurenkeuzes te kunnen maken. 

Begin maart is er gestart met de eerste aanpassingen, zoals het schilderen van muren en houtwerk in de nieuwe kleurencombinaties waarbij het orange is vervangen door een grijze tint. Ook is de verwarming in zaal 1 is uit het zicht verdwenen, door prachtige timmerwerk van Piet Jans.

Verder is aan een zijde van zaal de muur behangen met behang, waarbij de 2 foto's van de Keldonkse Kerk en Brug (gemaakt door Toon Vissers) als blikvangers de aandacht trekken. Ook het behang met boeken, fleurt de boel helemaal op. Aan de andere kant is een mooi drieluik komen hangen wat zo'n 160 keldonkse mensen hebben gemaakt op burendag door ieder hun eigen schilderijtje te maken.

Later in het jaar is ook het dressoir, een prachtig stukje vakwerk van Harrie van de Biggelaar, gereedgekomen en in zaal 1 geplaatst. In het najaar zijn de afrondende werkzaamheden gestart. Mooie overgordijnen zijn opgehangen door Bouwe vloer en raamdecor En tot slot is onlangs ook de sfeerverlichting opgehangen, en is daarmee het project op een paar kleine afrondingswerkzaamheden helemaal klaar.

Een project wat mogelijk was door de diverse vrijwilligers die zich belangeloos hiervoor hebben ingezet. Hiervoor onze hartelijke dank. Samen hebben we iets moois gemaakt, voor elkaar, met elkaar. Dit geeft extra waarde aan het geheel. Wij zijn TROTS op u.

Project was mogelijk door: 

  • Vrijwilligers Centrale Keldonk e.a. vrijwilligers (werkzaamheden)
  • Gemeente Veghel ( Leefbaarheidsbudget € 2000,-)
  • Provincie Noord Brabant ( Doe Budget € 1956,- )
  • Oranje fonds ( Burendag 2015 € 450,-)
  • Bouwe vloer en raamdecor ( vormgeving, materialen / sponsoring)
  • Van den Boom schilderwerken ( levering verf - sponsoring)


Foto's