14-06 > Keldonk kermis 2016

Keldonk Kermis 2016 nieuwe stijl een succes

Vrijdag 10 juni

Op vrijdag is de jaarlijkse kermis in Keldonk weer van start gegaan. Het was een mooie start in de nieuwe opzet van de kermis. 

Dit jaar met alle attracties op 't Plein. Attracties zoals de botsauto's, een draaimolen, gok- en behendigheidsspellen en een schommelschip (ipv een zweef). Daarnaast kan men de inwendige mens versterken bij de snoepkraam, de viskraam of bij de gebakkraam.
Vanaf 19:00 uur was het er voor Keldonkse begrippen al mooi en gezellig druk. De eerste reacties waren goed, net als het weer. 

Vanaf 20:00 uur ging de schuimparty in de tent los. In het begin probeerden de allerkleinsten aan het schuim te wennen en erin te spelen en dansen. Later gingen steeds meer grotere kinderen het gevecht aan in en met het schuim. Spelend en dansend werd de tent op z'n kop gezet. Alles onder toeziend oog van de volwassenen onder de parasols voor de tent en op het terras bij De Oude School. Veel gehoorde opmerkingen waren in de trand van "echt gaaf man".

Zaterdag 11 juni

Voor de tweede keer met Keldonk kermis stond het darttoernooi op zaterdag op het programma. Met een heel mooi aantal deelnemers ging 's middags het toernooi van start op de 8 banen in de tent. Papa's aan het darten en mama's met de kinderen op de kermis.
Na een spannend toernooi werd via de poulefase en de knockout-rondes om 20:30u met de finale begonnen. Deze werd uiteindelijk gewonnen door Mark vd Berg.

Ondertussen was de band REPOP al aan het spelen gegaan en dat was de aftrap voor een drukke en zeer gezellige feestavond. Het werd een onvergetelijke avond in het feestcafé. En mede door het mooie weer was het ook op het buitenterras genieten. Ook op de kermis blijven de attracties extra lang open om aan ieders behoefte te voldoen. Feestje geslaagd!

Zondag 12 juni

De zondag begon met een rommelmarkt waarbij vele lokale (buurt)verenigingen een kraam hadden gevuld met hun overbodige spullen. Onder een mooi zonnetje schuifelden vele mensen voorbij op zoek naar net dat ene ding wat ze nog misten.
Nadat de bui die volgde op de rommelmarkt was overgegaan in wederom een mooi zonnetje, konden de Keldonkse jeugd aan de bak. Een prachtig stratenparcours ala Monaco was uitgezet en per leeftijdsgroep maakten de deelnemers op hun traptractor of skelter hun rondjes. Na deze skelterrace mochten alle winnaars op het schavot en kregen alle deelnemers een aandenken. (Foto's van alle winnaars staan op onze facebook-pagina)

Tevreden trokken de vele kinderen en toeschouwers naar de kermisattracties voor een leuke middag. Een middag die naadloos overging in een leuke, gezellige avond in de feesttent met lekkere muziek.

Maandag 13 juni

De feestdag van H. Antonius werd ook een feestdag op de kermis. Nagenoeg alle schoolkinderen waren aanwezig om hun kaartje aan een ballon te knopen en hem daarna met z’n allen tegelijk omhoog te laten voor de ballonnenwedstrijd. Daarna allemaal nog een ronde over de kermis voor de laatste dag. Nog even in de draaimolen of in het schommelschip. Nog even genoeg punten scoren bij het kanalenspel of rollo om net die ene knuffel te kunnen krijgen van al je punten. Nog even een keer jackpot scoren bij de monsterdrop en nog een laatste keer in de botsauto’s met je vriendje of je vader. En natuurlijk om af te sluiten nog iets uitzoeken bij de snoepkraam of een lekker viske.
Voor de papa’s en mama’s en oudere jeugd was de afsluiting in het feestcafé. Daar draaiden de legendarische Op 45 Toeren dj’s de avond aan elkaar en werd onder het genot van een drankje nog gezellig gedanst.

Dank

Over het geheel gezien kan Keldonk Kermis 2016 als geslaagd bestempeld worden. Dank aan alle sponsoren die de kermisactiviteiten mede mogelijk maakten. Dank aan alle vrijwilligers die er hun energie in gestopt hebben. En dank aan alle bezoekers van de kermis want door jullie komst is het een succes geworden.

Meer over Keldonk Kermis 2016:

Stichting Kermissen gemeente Veghel of facebook
Stichting AttrActief of facebook




Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen