10-01 > Zittingsavonden CS De Paplippels 2016

Met twee avonden een bomvolle zaal en een programma vol prachtige optredens, waren de zittingsavonden bij de Paplippels afgelopen weekend weer een geweldig succes.

Jong Nederland Keldonk zorgde voor een live uitzending van ‘Opsporing verzocht’. Misschien voor dit stuk beter gezegd: ‘Vergezocht’. Zo dubbelzinnig en goed doordacht dat de mensen met een combikaart op de zaterdagavond weer dubbel lagen van de andere helft ontdekte woordgrappen. Een pluim voor deze jonge groep die dit jaar voor de eerste keer mee deed. De meiden van Dance 2 Enjoy hebben dit jaar weer een aantal schitterende dansen laten zien. Tijdens de showdans hadden ze de zaal en het podium tot een ware jungle omgetoverd.

Tijdens de jaarlijkse bingo waren Rien en Ies vd Vossenberg weer van de partij. De gewonnen kien door Pinokkio was de aanzet naar een mooi opgezette buut door Keldonkenaar Dusty van Wanrooij. Deze vertelde over zijn gesmeerde leven als Pinokkio. Hieruit bleek dat hij zeker wel uit het juiste Vossenberg-hout is gesneden. Het was een fantastisch (de)buut van Dusty, en daar is niks over gelogen. 

Buurtschap ’t Haagje had de instrumenten van zolder gehaald om op een ludieke manier een prachtig concert ten tonele te brengen. Verkleed als muziekmakende cartoons, op een lichamelijke bijna ongelijke manier, was dit zeker een leuke toevoeging aan de avond.
In de wasserette van de Paplippels waren de dames van de carnavalsclub de was aan het doen voor de heren. Deze vuile was onthulde de diepste geheimen en schandalen, die maar beter binnen de kamers van de wasserette kon blijven. Gelukkig werd deze vuile ‘was’ op het einde weer recht gestreken door de rest van de dames met een leuke afsluitende dans.
De Programmamakers hadden zich dit jaar een welverdiende dag aan het zwembad veroorloofd. Met weinig woorden maar veel uitbeeldingskracht werd er weer een prachtig stuk ten tonele gebracht over het wel en wee bij het zwembad. De diverse typetjes hadden zo ieder hun interesses, irritaties en grappen.

Afvoer van het prinsenpaar door buurt
Helaas moest er ook afscheid genomen worden van het prinsenpaar Jan en Margret. De buurt van de Lindekamp wilde eigenlijk nog geen afscheid nemen van dit geweldige prinsenpaar en hadden Buurman en Buurman ingeschakeld om een manier te bedenken dat ze het prinsenpaar nog zo lang mogelijk in stand konden houden. Inblikken en invriezen bleek niet helemaal de juiste manier te zijn. Dus hebben ze het prinsenpaar ingelijst zodat deze in het PSV-museum bewaard kan worden. 

Opvoer nieuwe prins
Vrijdagavond, traditioneel iets na twaalf uur, werd de nieuwe prins opgevoerd in een hoofd van een rocker met sjaal en dreadlocks. Nadat de haren waren weggeknipt bleef er een levensgrote contrabas over waar Prins Bas d’n Urste uit te voorschijn kwam. Samen met Monique zullen zij komend jaar over Paplippelland regeren. Met als motto ‘D’n Bas gift gas!’ ging het feest nog enkele uurtjes door.

Verder werd het programma aangevuld met buitendorpse optredens van dansgroep Return uit Zijtaart en de ton werd nog gevuld met vrijdag Erik Mulder en zaterdag Hans van Baarschot. Zaterdagavond sloot Tadaa af met muziek en zang en werd de toon gezet voor het daaropvolgend feestje in de tot pappot omgetoverde gymzaal van Gemeenschapshuis ‘t Span.

Alaaf!!

Zie ook:
08-01 > Prins Bas d'n urste regeert over Paplippelland
08-01 > Jeugdprins Kay en Jeugdprinses Meike

> Meer foto's via www.paplippels.nl/fotos


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen