Regionaal plan voor bereikbaarheid Zuid-Nederland

Recent heeft de provincie samen met gemeente en andere partijen een voorstel gemaakt als alternatief op DE RUIT. Op 23 november 2015 zal de 2e kamer hierover een besluit nemen. Als dorpsraad zijn wij niet gelukkig met het niet doorgaan van de verbinding tussen Aarle-Rixtel en Ekkersrijt opgenomen in DE RUIT. Deze weg had er voor gezorgd dat de N279 minder druk zou worden bij Keldonk.

In de recente nieuwe visie vanuit de provincie en Rijksoverheid ligt er een verbreding voor van de A67 Asten - Eindhoven en een verbreding van de A58 Eindhoven richting Breda.
Daarnaast komt er een omleiding van de N279 bij Veghel ten noorden van Zijtaart naar de A50 met een nieuwe aansluiting op de A50.

Voor Keldonk gaat vooral het besluit spelen, dat op termijn alle gelijkwaardige kruisingen op de N279 tussen Veghel en Helmond verwijderd worden en ongelijkvloers gemaakt gaan worden.
Onder andere zal de brug bij Keldonk vermoedelijk vervangen worden door een viaduct en wordt de aansluiting met verkeerslichten opgeheven of vervangen.
Wat en hoe dit wordt aangelegd zullen we van kort bij blijven volgen (op dit moment is niets bekend waar deze komt te liggen). Onze eigen ideeën in het belang van Keldonk zullen we naar voren brengen. We zullen u via deze site op de hoogte blijven houden en indien nodig u uitnodigen voor een overleg.

Klik hier voor de kamerbrief (pdf) van minister Schultz van Haegen, waarin u in de bijlage de besluiten kunt lezen.

Zijn er vragen over dan vernemen wij dit graag of kunt U altijd gebruik maken van ons inloopkwartier van de dorpsraadsvergadering.

Met vriendelijke groet,

Namens Stichting Dorpsraad Keldonk
Jos van den Heuvel


Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen