25-09 > Nieuwe opzet kermissen

Stichting Kermissen Veghel

Onderstaande persbericht van Gemeente Veghel kondigde het al aan: er zijn de nodige veranderingen op komst betreffende de kermissen in de gemeente. Ook als dorpsraad Keldonk trekken we al jaren hard aan de kermis in Keldonk om er toch een attractieve familiekermis van te maken. 

Vanaf 2016 zijn er nieuwe kansen doordat bepaalde contractuele verplichtingen van de gemeente aflopen. Die kansen zijn aangegrepen door de gezamenlijke dorpsraden en het Centrummanagement om in alle kernen een nieuwe kermisorganisatie op te zetten. In de stichting die daarvoor in oprichting is, neemt ook een afgevaardigde namens dorpsraad Keldonk zitting.
Daarnaast wil de dorpsraad verder om ook de nevenactiviteiten uit te breiden. Daarvoor zijn de eerste contacten in het dorp al gelegd. 

Toelichting en oproep
De gehele nieuwe opzet van de kermis zal kort worden toegelicht tijdens de openbare dorpsraadsvergadering op 7 oktober as. om 20:00 uur in 't Span.
Kom luisteren en praat mee. Dat mag uiteraard ook door iemand van de dorpsraad te benaderen. Goede ideeën zijn altijd welkom.
Ook mensen die interesse hebben om zitting te nemen in de kermisstichting, of voor de organisatie van de nevenactiviteiten, zijn van harte welkom.


Persbericht Gemeente Veghel, september 2015

Stichting organiseert de kermis voor Veghel en haar kernen

Vanaf 2016 wordt door de dorpsraden en Stichting Centrummanagement een stichting opgericht. Deze stichting verzorgt de organisatie van de kermis in Veghel en haar kernen. De stichting ontvangt een subsidie (lees: renteloze lening) voor de opstart.

De afgelopen jaren is er kritiek geweest op de organisatie van de kermissen in de kernen. Na onderzoek en gesprekken met diverse partijen, is besloten dat er een stichting wordt opgericht. Deze stichting verzorgt de organisatie van de kermis in Veghel en haar kernen. De dorpsraden en Stichting Centrummanagement gaan de organisatie rondom de kermissen verzorgen.

Zelfsturing
De gemeente Veghel zet actief in op zelfsturing en geeft daarmee invulling aan de veranderende rol van de overheid: helpen waar nodig en loslaten waar dat kan. De organisatie van een kermis is niet primair een taak voor de overheid maar heeft wel een belang als het gaat om leefbaarheid in de kernen. Het is dan ook positief dat de dorpsraden en Stichting Centrummanagement de verantwoordelijkheid nemen om de kermis te organiseren in hun eigen kern.

Wethouder Van Rinsum: “De kermis is een mooi terugkerend evenement. Als gemeente vinden wij het belangrijk dat er een goede kermis georganiseerd wordt omdat hiermee ook de leefbaarheid en saamhorigheid centraal staat. Dat we vanaf 2016 op een andere manier de kermis gaan organiseren, is een eerste stap om te kijken of we daarmee een kermis op niveau kunnen bieden in alle kernen.”


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen