12-07 > Keldonks Journaal - Rijkers interview


Wie zijn deze mensen en wat doen zij hier?

Zondag 12 juli 2015 zaten zij aan tafel op het terrein waar De Stalling onlangs is gesloopt. Daarmee is een markant gebouw uit de Keldonkse geschiedenis verdwenen. Het team van het Keldonks Journaal heeft dat aangegrepen om nog eens terug te gaan naar de glorietijd van wat wij kennen als De Stalling: de mengvoederfabriek van Rijkers.

Op deze zondag zaten 12 oud-werknemers van Rijkers B.V., samen met Ardie Leenders-Rijkers (dochter van naamgever Harrie Rijkers) op uitnodiging van het Keldonks Journaal aan tafel om terug te blikken op de historie van Rijkers veevoeders.

Geschiedenis
De eerste boekhouding stamt uit het boekjaar 1943-1944, toen nog als CAV-Keldonk (Coöperatieve Aan- en Verkoop Vereniging) ofwel de boerenbond. Deze succesvolle coöperatie met 66 Keldonkse leden besliste in een ledenvergadering van november 1964 dat de CAV over zou gaan naar een privaat bedrijf. Vanuit de CAV startte Harrie Rijkers in 1965 Rijkers B.V. dat in 5 jaar tijd uit zou groeien tot een welvarend bedrijf dat als grootste werkgever uit de buurt ca. 40 man personeel had.
Wegens gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden in Keldonk is in november 1970 een vestiging van Rijkers in het Limburgse Neer geopend.
In 1977 is de Keldonkse vestiging gesloten en verkocht waarna het in juni 2015 als De Stalling is gesloopt.

Keldonks Journaal
Tijdens het leuke interview kwamen de verhalen van toen goed los. De gehele periode passeerde de revue, met een aantal geweldige anekdotes.
Nieuwsgierig geworden? Kom in maart 2016 kijken en luisteren naar het Keldonks Journaal over 2015.

Zelf een leuk onderwerp? Laat het dan weten aan het team van Keldonks Journaal.


Reageren op dit artikel of een mooie foto uit die tijd opsturen kan via info@keldonk.nl.


Toelichting 17-07-2015:

Naar aanleiding van enkele reacties op deze middag, willen wij als team van het Keldonks Journaal aangeven dat het doel van de middag was, om een interview te houden over de geschiedenis van een markant gebouw en bedrijf dat ondertussen weg is.
Daarvoor hebben we enkele nog in Keldonk wonende oud-werknemers benaderd. Het is nooit onze bedoeling is geweest om er een reunie van te maken. Maar iedereen is welkom om samen in maart 2016 te komen kijken naar het jaarjournaal.
Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen